Papa susține parteneriatul civil între persoanele de același sex Actual

Papa susține parteneriatul civil între persoanele de același sex

Papa Francisc susține parteneriatul civil între persoanele de același sex. El a făcut această remarcă, despre care observatorii spun că este cel mai clar comentariu al său cu privire la relațiile homosexuale, într-un documentar regizat de Evgeny Afineevsky.

„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a spus Papa Francisc în acest documentar.

„Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”, a adăugat el.

Pe lângă comentariile Papei cu privire la uniunile civile, filmul îl arată, de asemenea, încurajând doi bărbați homosexuali să meargă la biserică împreună cu cei trei copii ai lor.

Este un moment istoric, iar declarațiile Papei contrazic poziția predecesorilor săi și cea oficială a Vaticanului.

civil
Sursa foto

Documentarul „Francesco”, realizat de Evgeny Afineevsky, împletește voci și povești din trecut și prezent. Include interviuri exclusive cu Papa Francisc, cu Papa emerit Benedict al XVI-lea, cu membrii familiei Papei și mulți alții. Afineevsky a reușit să evidențiaze provocările din momenetele pe care le trăim. De asemenea, prezintă abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale. Sunt transpuse urgențele care necesită răspuns și misiunea Bisericii în ceea ce îi privește pe cei care se află în suferință.

Citește și Papa Francisc, donație pentru spitalele din România.

Sursa foto