Parlamentarii vor să interzică utilizarea țigărilor electronice în spațiile publice Business

Parlamentarii vor să interzică utilizarea țigărilor electronice în spațiile publice

Mai mulţi parlamentari USR au depus la Senat un proiect pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, în sensul interzicerii fumatului ţigărilor electronice şi a dispozitivelor ce încălzesc tutunul în spaţiile publice, transmite Mediafax.

Proiectul modifică următoarele articole: la art. 2, litera e) se modifică şi va avea următorul conţinut: “fumat se înţelege inhalarea involuntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conţinut în ţigarete, ţigări de foi, cigarillos şi pipe, precum şi inhalarea involuntară a aerosolilor rezultaţi în urma vaporizării substanţelor cu dispozitive electronice de tip ţigaretă electronică sau al dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combusti amestecului”. La art. 3, alineatul 1² se abrogă.

Conform sursei citate, iniţiativa depusă la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, este semnată de 23 de parlamentari USR, PNL, UDMR şi câţiva independenţi.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, propune interzicerea utilizării în spaţiile publice a ţigărilor electronice, prin aplicarea unor măsuri similare modului în care sunt consumate cele clasice.

(sursa foto: Avirvape.com)