Peisaje de vis din România. Descoperă 10 atracții ale naturii Magazin

Peisaje de vis din România. Descoperă 10 atracții ale naturii

România este plină de locuri speciale și de peisaje de vis care pot transforma o vacanță într-un adevărat basm. Deși în ultimii ani tot mai mulți români au ales să călătorească în alte țări, România ne oferă toate motivele să îi descoperim frumusețile. Munții, apele, flora și fauna fac din România destinația ideală atunci când vrem să ne conectăm cu natura și să uităm de agitația orașului.

Iată cele mai frumoase peisaje de vis din România, țara în care natura nu contenește să ne uimească.

Bucovina

Bucovina, peisaje de vis din România
Sursă foto

Bucovina este locul unde frumusețea locului se găsește în simplitate. Aici oamenii au o conexiune puternică cu natura și cu istoria, respectând în continuare tradițiile. Bucovina are un farmec aparte care te va uimi prin peisajele de vis. În Bucovina poți descoperi natura sălbatică din Munții Rarău, priveliștea impunătoare a Pietrelor Doamnei, codrii seculari ai Giumalaului, aerul sărat din Mina Cacica sau mănăstirile și bisericile pictate.

Lacul Colibița

Lacul Colibița, peisaje de vin din România
Sursă foto

Lacul Colibița este situat în satul Colibița din cadrul comunei Bistrița Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, în inima Transilvaniei. Lacul Colibița se află în Munții Călimani și este un lac artificial.

Piatra Galbenei, Munții Apuseni

Piatra Galbenei, Bihor, peisaje de vis din România
Sursă foto

Piatra Galbenei reprezintă unul din cele mai frumoase puncte de belvedere din Munții Apuseni care oferă un peisaj de vis din inima munților. De asemenea, Piatra Galbenei din județul Bihor este unul dintre cele mai mari abrupturi ale Munţilor Bihorului. Pietrele Galbenei sunt un monument al naturii care alcătuiesc o arie protejată de interes național cu o suprafață de 6,30 hectare.

Cascada Cailor

Sursă foto

Cascada cailor este cea mai mare cascadă din România. Aceasta este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Cascada se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri.

Rezervația Naturală Bujorul de Stepă

Rezervația Naturală Bujorul de Stepă,  peisaje de vis din România
Sursă foto

Rezervația de bujori de stepă de la Zau de Câmpie, din judeţul Mureş este singurul loc din Europa în care această floare a supraviețuit. Bujorul de stepă este o plantă extrem de firavă, care a existat cândva în Europa, însă treptat a dispărut, fiindcă moare imediat dacă este culeasă pentru a fi pusă în vază, iar pentru a o înmulţi este nevoie de o atenţie specială. Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie înfloresc în perioada aprilie-mai, uneori până în iunie, în funcție de temperatură.

Parcul Național Retezat

Parcul Național Retezat, Peisaje de vis din România
Sursă foto

Parcul Național Retezat este o sursă uimitoare de peisaje de vis din România. Este un tărâm fermecat în care natura ne arată cât de minunată este. Aici se află Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din România. Parcul Național Retezat cuprinde 50 de vârfuri mai înalte de 2000 de metri. Tot aici se găsesc peste 50 de lacuri. Aici pot fi găsite 1190 de specii de plante, reprezentând mai mult de o treime din speciile de plante întâlnite în România.

Delta Dunării

Delta Dunării, peisaje de vis din România
Sursă foto

Delta Dunării este unică în lume și este declarată rezervație a biosferei. Cu o suprafață de peste 580 000 de hectare, Rezervația Biosferei ocupă peste 2,5 % din suprafața României. Delta Dunării este recunoscută pentru biodiversitatea ridicată, având numeroase specii care se găsesc foarte rar sau lipsesc cu desăvârșire în alte zone ale continentului.

Pădurea Letea

Pădurea Letea
Sursă foto

Pădurea Letea este o arie protejată de interes național situată în județul Tulcea. Pădurea Letea este cea mai veche zonă protejată din România, fiind atestată în 1938 și este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa. Aici poți admira stejarii vechi, unii cu o vechime de 700 de ani și cei aproximativ 2.500 de cai sălbatici.

Ochiul Beiului, Munții Aninei

Sursă foto

Ochiul Beului este un peisaj de vis în România prin culoarea fermecătoare a apei. Ochiul Beului este un lac carstic cu o suprafață de 284 m² în apropierea Cascadelor Beușniței de pe pârâul Beu, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Lacul nu îngheață niciodată datorită izvorului care alimentează permanent lacul cu apă.

Vulcanul Racoș

Vulcanul Racoș, peisaje de vis din România
Sursă foto

Vulcanul Racoș se află în vecinătatea comunei Racoș, la o oră distanță de Brașov. Conform specialiștilor, aici a fost ultima activitate vulcanică de pe teritoriul României. Vulcanul de la Racoș este un loc cu totul special și unic din țara noastră.

Citește și Top 10 cele mai frumoase destinații turistice din România.