Plante care alungă țânțarii. 10 remedii naturale eficiente Magazin

Plante care alungă țânțarii. 10 remedii naturale eficiente

Țânțarii îți cauzează probleme și nu mai știi cum să scapi de ei? Soluția este destul de simplă și vine chiar din natură. Unele plante sunt benefice în alungarea insectelor. Astfel, poți renunța la produsele pe bază de chimicale și te poți bucura de aromele parfumate ale plantelor care alungă țânțarii. Printre acestea se numără lavanda sau rozmarinul.

Datorită parfumului natural, aceste plante țin țânțarii departe și va transforma grădina într-un loc de relaxare. Am pregătit o listă cu 10 plante care te pot feri de țânțari în sezonul cald.

Plante care alungă țânțarii: Lavanda

Având numeroase beneficii asupra sănătății și a frumuseții, lavanda este o plantă care alungă insecte precum țânțari, molii sau muște. Insectele sunt alungate datorită uleiurilor aromatice. Lavanda poate fi plantată atât în grădină, cât și în ghiveci.

Lavanda. Plante care alungă țânțarii
Sursă foto

Lemongrass (Iarba de lămâie)

Cunoscută pentru mirosul său distinct, iarba de lămâie este ingredientul natural cel mai des utilizat în alungarea țânțarilor.

Lemongrass
Sursă foto

Plante care alungă țânțarii: Busuiocul

Busuiocul poate fi utilizat atât în bucătărie, cât și ca remediu împotriva țânțarilor.

Busuioc
Sursă foto

Plante care alungă țânțarii: Rozmarinul

Printre numeroasele plante din grădina ta, pentru a alunga țânțarii, nu ar trebui să îți lipsească rozmarinul. Acesta este o plantă aromatică cu numeroase beneficii poate fi crescută în ghiveci sau direct în grădină.

Rozmarin. Plante care alungă țânțarii
Sursă foto

Menta

Dacă tot e vară, poți planta mentă pentru a alunga țânțarii din grădina ta. De altfel, poți utliza menta și într-o limonadă răcoritoare. În schimb, ai mare grijă unde plantezi menta pentru că este toxică pentru câini și pisici.

Menta. Plante care alungă țânțarii
Sursă foto

Gălbenelele

Aceste plante te feresc de țânțari și îți colorează grădina în nuanțe puternice de portocaliu. Gălbenelele conțin Pyrethrum, un ingredient insuportabil pentru țânțari.

Gălbenele
Sursă foto

Pufuleții (Ageratum haustonianum)

Pufuleții de culoarea mov-albăstrui fac parte din categoria de plante care alungă țânțarii. Asigură-te că vei planta în grădină această floare pentru a te feri de insecte.

Pufuleți
Sursă foto

Plante care alungă țânțarii: Iasomia

Cu un parfum încântător, iasomia alungă țânțarii și înfrumusețează orice grădină.

Iasomie. Plante care alungă țânțarii
Sursă foto

Regina Nopții

La fel ca iasomia, Regina Nopții este o floare cu o aromă puternică. Regina Nopții se deschide numai pe timpul nopții, ferindu-te astfel de ciupituri pe timpul serii.

Regina nopții. Plante care alungă țânțarii
Sursă foto

Cătușnica (Iarba mâței)

Cătușnica este planta preferată de pisici și urâtă de insecte. Denumită și iarba mâței, această plantă te poate feri de țânțari, fiind în același timp o plantă ușor de întreținut.

Sursă foto

Citește și Cireșele, beneficii pentru sănătate și frumusețe.