PlayStation 5: schimbările la care nu te așteptai Actual

PlayStation 5: schimbările la care nu te așteptai

Sony a anunțat oficial când se va lansa noua consolă PlayStation 5, dar asta nu înseamnă că se va întâmpla prea curând. Cei ce își doresc să achiziționeze noua apariție mai au de așteptat până în decembrie, 2020.

Deși numele este același ca al celorlaltor ediții de PlayStation, acesta vine cu o mulțime de noi tehnologii. Noul dispozitiv va avea un controller mai performant, cu o tehnologie de feedback haptic. Jucătorii vor simți vibrații discrete specifice jocului, fie că este vorba de senzația de alergare, prăbușire sau luptă. Ba chiar mai mult de atât, gamerii vor simți și dacă se deplasează prin iarbă sau noroi.

O altă schimbare va fi aplicată butoanelor L2 şi R2, care vor fi „adaptive”. Asta înseamnă că gamerii vor putea programa aceste butoane pentru a reprezenta tensiunea şi forţa în joc, oferind o experienţă mai bună atunci când foloseşti de exemplu un arc cu săgeţi sau atunci când accelerezi o maşină.

Noul Playstation nu te va mai lăsa să aștepți până se încarcă jocul, datorită unui hard drive actualizat care va procesa datele mai rapid. De asemenea, consola va oferi suport pentru rezoluție 4K la 120 Hz și 8k, va dispune de acustică 3D și va fi compatibilă cu actualele jocuri de pe Sony PlayStation 4.

Sony ține secret modul în care va arăta consola. Există câteva schițe despre care se presupune că ilustrează noul model, însă nimic nu a fost confirmat încă.

Sursă foto