Povestea britanicului care a plecat în turul Europei pentru a scrie pe coordonatele GPS „STOP BREXIT” Magazin

Povestea britanicului care a plecat în turul Europei pentru a scrie pe coordonatele GPS „STOP BREXIT”

The Local
Andy Pardy nu este genul de persoană care să protesteze într-un mod banal, cu care suntem toți obișnuiți. Nu. El a plecat într-un turneu european de anvergură în acest an, unde a vizitat 33 de țări, printre care și România, și a străbătut peste 30.000 de kilometri. Iar harta rezultată în urma călătoriei sale, văzută prin intermediul coordonatelor GPS, va scrie mare cât toată Europa: „STOP BREXIT”.
„Motivul pentru care fac asta este unul strict personal”, a declarat tânărul de 28 de ani pentru The Local, într-un interviu acordat în Grecia. „După votul acordat de britanici în favoarea Brexitului, m-am simțit sleit de puteri. Nu am fost în stare doar să asist la această chestiune și am vrut să fac ceva concret”.

Înarmat doar cu o mașină de tip van, un GPS și 5000 de lire, Andy a decis să plece în această călătorie de poveste care l-a purtat în cele patru colțuri ale Europei. El a călătorit cea mai mare parte a drumului de unul singur, chiar dacă a fost însoțit o bucată din acesta de Katie, partenera lui de viață. Cu toate acestea, nu a dus deloc lipsă de prieteni de-a lungul călătoriei sale. „Am emailul plin de invitații pentru cazare și la mesele de prânz ori cină”, spune Andy, care și-a dat demisia de la locul de muncă pentru a pleca în această călătorie.

Pardy spune și că este încântat de sutele de mesaje de încurajare venite din partea oamenilor de peste și a presei, care a relatat pe larg despre aventura sa epică. Povestea sa a ajuns în ziarele din Finlanda, Italia, Belgia, Olanda, Spania, Franța și multe altele.

„Am început în Scoția, în Loch Lomond”, spune Andy. Apoi, după opriri succesive și bine calculate în Regatul Unit și Irlanda, acesta a completat „S”-ul, permițându-i să treacă în Europa. Apoi, „T”-ul a apărut prin Suedia și Norvegia, în timp ce pentru „O” a ajuns la Polul Nord, iar „P”-ul în Finlanda și Suedia.

Călătoria se va sfârși în octombrie în Spania, după ce a trecut și prin România: „Campingul gratuit între haitele de câini maidanezi a fost o experiență. Dar este o țară frumoasă, Transilvania, în special Sibiu și Transfăgărășan fiind experiențe minunate”.