Povestea Magazinului București, puternic simbol al capitalei comuniste, ce a fost demolat astăzi; ce va apărea în locul lui Actual

Povestea Magazinului București, puternic simbol al capitalei comuniste, ce a fost demolat astăzi; ce va apărea în locul lui

Astăzi au intrat macaralele în vechiul magaizn București, adevărat simbol al perioadei comuniste, loc unde însuși dictatorul Nicolae Ceaușescu mergea. Aflat la intersecția I.C. Brătianu cu strada Lipscani, magazinul București activa într-o clădire veche, aflată în paragină de peste un deceniu și care nu mai era funcțională. Pe locul acestia se va înălța o clădire de birouri, cu zonă comercială la parter. Aceasta reprezintă investiția unor olandezi, care au achiziționat de la moștenitorii vechiului proprietar în urmă cu mai mulți ani (anul 2013) imobilul cu o sumă ce se vehiculează a fi de peste 4 milioane de euro.

Povestea Magazinului București

Magazinul București a aparținut lui Bucur Bunescu. Brașovean și rămas orfan la finalul anilor 1880, Bucur Bunescu s-a mutat la București și s-a angajat la un magazin de textile, în ciuda celor doar 12 ani împliniți și a faptului că avea doar patru clase. Nu după mulți ani, patornul l-a făcut asociat, iar averea lui a început să prospere, astfel că, în perioada interbelică, Bucur Bunescu era unul dintre cei mai bogați români. În 1929, pe actualul I.C. Brătianu 36 a construit o clădire cu parter și cinci etaje, apoi, 10 ani mai târziu, a consturit pe aceeași stradă, dar la numerele 4-6, actualul magazin București. Din păcate, aceste proprietăți i-au fost naționalizate în anul 1950 și, deși nu a intrat la închisoare, Bucur Bunescu a rămas fără averea confiscată de comuniști. După aceste evenimente, cădirea a devenit unul dintre cele mai mari centre comerciale din capitala noastră, un adevărat simbol al comunismului. Bucur Bunescu a trăit până la 90 de ani.

Doi olandezi construiesc în locul Magazinului Universal București o clădire de birouri

Clădirea Magazinului Universal București urmează să fie transformată în imobil de birouri, cu componentă de retail doar la parter. De lucrare se va ocupa compania de project manage­ment şi consultanţă în construcţii Vitalis Consulting.

foto