Primul designer american care va primi titlul de „Sir Magazin

Primul designer american care va primi titlul de „Sir

Unul dintre cei mai apreciați creatori de modă, Ralph Lauren, va deveni primul designer american care va fi decorat cu titlul de Cavaler Onorific al Ordinului Imperiului Britanic (KBE) pentru contribuția sa în domeniul modei și datorită activității sale filantropice. Acesta va fi înnobilat de către un reprezentant al Reginei Elisabeta a II-a, în cadrul unei ceremonii care va avea loc anul viitor la Palatul Buckingham.

Astfel de titluri onorifice sunt acordate unor personalități non-britanice, în semn de recunoaștere pentru servicii deosebite aduse Marii Britanii.

În vârstă de 79 de ani, Lauren s-a aflat în spatele multor ținute purtate de membrii familiei regale, printre care prințesa Diana, Kate Middleton și Meghan Markle, la diferite ocazii.

Pe lângă faptul că este unul dintre pionierii industriei de modă din Statele Unite, Ralph Lauren este, de asemenea, un filantrop, care a susținut financiar o serie de inițiative în cercetarea cancerului, făcând de-a lungul timpului numeroase donaţii în scopuri caritabile. Compania sa a înființat diferite centre pe continentul american, dar și Centrul Ralph Lauren pentru Cercetarea Cancerului de Sân la Spital Royal Marsden din Londra, pentru a ajuta pacienții care suferă de această boală să aibă acces la servicii de sănătate de calitate.

Ralph Lauren (al cărui nume real a fost Lifschitz, pe care l-a schimbat în semn de omagiu adus actriţei Lauren Bacall, unul dintre idolii săi din tinereţe) se alătură unor alte nume mari care au primit titlul de KBE, de la foști președinți ai Statelor Unite (Dwight D. Eisenhower, Ronald Reagen și George H.W. Bush) la celebrități, precum Angelina Jolie, Steven Spielberg, Bill și Melinda Gates.

(sursă foto: fashionnetwork)