Primul politician homosexual polonez și-a lansat partid Actual

Primul politician homosexual polonez și-a lansat partid

Primul politician din Polonia, homosexual declarat, a lansat în nou partid politic de centru-stânga, cu un program progresist, pro-Uniunea Europeană, numit „Primăvara”.

Robert Biedron, fostul primar al orașului polonez Slupsk, pentru a lupta contra partidului conservator de guvernământ, „Ordine și Justiție”, în timp ce țara lui se pregătește atât pentru alegeri interne, cât și pentru alegerile europene din acest an.

„În ultimii ani, am avut de făcut alegeri dificile. Pe de o parte, am avut politica de statistici și indicatori economici. Pe de altă parte, am avut o caricatură grotească a democrației, cu încălcări constituționale, limitări ale drepturilor femeii și propagandă în locul presei”, a spus Bidron, în timpul unui miting care a avut loc în capitala Varșovia. „Niciunul dintre partide nu a reușit să ne rezolve problemele. Nu îi vom mai lăsa să conducă Polonia în locul nostru. Toți ne-au dezamăgit. Noi suntem primăvara, venim cu un aer proaspăt pe scena politică poloneză”, a adăugat acesta.

Fostul primar în vârstă de 42 de ani a promis că va introduce recunoașterea unui parteneriat între persoane de același sex, a egalității de remunerare a femeilor și a liberalizării avorturilor. El a promis, de asemenea, că va ține politica departe de biserică, care deține o influență considerabilă asupra țării majoritar catolice.

Biedron s-a angajat să unească poporul după asasinarea publică a primarului orașului Gdansk, Pawel Adamowicz, din ianuarie. Acesta se descrie ca fiind o persoană care „înoată împotriva curentului” și care poate unii oamenii.

Partidul „Primăvara” va participa la alegerile din luna mai pentru Parlamentul European și la alegerile locale din Polonia care vor avea loc în acest an.

„Sunt un politician care iubește Polonia și care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a unui stat modern cinstit, care să ofere șanse egale tuturor cetățenilor, sprijinind educația și cultura și asigurând securitate și dezvoltare. Dar, înainte de toate, voi fi mereu eu însumi, Robert Biedron”, a scris fondatorul noului partid polonez pe site-ul personal.

Biedron a fost cel care a lansat o campanie la nivel național împotriva homofobiei, iar în 2011 a devenit primul deputat, homosexual declarat, pentru circumscripția Gdynia-Slupsk.

(sursă foto: fakt24)