Restricții neobișnuite aplicate în lume pentru combaterea virusului Actual

Restricții neobișnuite aplicate în lume pentru combaterea virusului

Anumite restricții impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus ne-au schimbat viețile cu care eram obișnuiți. Unele țări încearcă, totuși, să ia anumite măsuri care să permită în același timp funcționarea oarecum normală a lucrurilor.

Multe țări testează noi tehnici pentru a reduce restricțiile, fără a provoca o un al doilea val de infecție, în timp ce altele pun în aplicare strategii radicale pentru a opri numărul cazuri afectate de virus.

CNN a identificat câteva măsuri neobișnuite ce s-au luat de către unele națiuni:

Deschiderea școlilor cu anumite restricții

Școlile vor fi primele care se vor deschide în multe țări, astfel părinții se vor putea întoarce la muncă.

Danemarca a pus deja în aplicare această măsură pentru elevii cu vârste mai mici de 12 ani, dar nu oricum, având anumite restricții. Curțile școlilor au fost împărțite în secțiuni, cu bandă, iar orele sunt susținute pentru un număr mai mic de elevi, astfel încât băncile pot fi așezate la doi metri distanță una de alta. Copiii vin la școală și iau pauze la intervale eșalonate, se spală pe mâini la sosire și la fiecare două ore. Suprafețele, inclusiv chiuvetele, scaunele de toaletă și mânerele ușilor sunt dezinfectate de două ori pe zi.

Școlile încep a fi deschise și în Cehia, această țară începând însă cu studenții din anii terminali.

Carantină doar pe timp de weekend

Această măsură a fost luată de Turcia, afectând trei sfeturi din populația a 31 de provincii.

Regula de izolare pe timpul săptămânii se aplică doar celor cu vârste mai mici de 20 de ani și mai mari de 65 de ani. Atsfel, cetățenii ce nu se încadrează în aceste grupuri de vârstă au voie să iasă din case, însă multe întreprinderi mici sunt închise, restaurantele sunt deschise doar pentru livrări, iar băncile au program redus.

În Libya, oamenii au voie să iasă doar în intervalul orar 7:00-12:00, acesta aplicându-se și magazinelor.

Supraveghere video

Dronele sunt folosite de mai multe țări pentru a verifica cetățenii în carantină sau izolare. Autoritatea Națională de Aviație Civilă din Italia (ENAC) a autorizat utilizarea dronei pentru monitorizarea cetățenilor în martie. Același lucru s-a întâmplat și în Anglia.

China și Kuwait au recurs la „drone vorbitoare” pentru a anunța oamenii să se întoarcă în case.

Carantină în funcție de gen

Președintele peruan, Martin Vizcarra, a anunțat pe 2 aprilie că adoptă o restricție în funcție de sexul persoanelor, datorită simplității sale în detectarea vizuală a cine trebuie și nu ar trebui să se afle pe străzi. Luni, miercuri și vineri, doar bărbații pot ieși din casă; marți, joi și sâmbătă, sunt zilele în care doar femeile pot ieși pe străzi.

Panama și Columbia au aplicat și ele această măsură pentru combaterea a noului coronavirus.

Articole similare.

Sursă foto