Rețeaua socială Twitter, implicată în scandalul Cambridge Analytica Business

Rețeaua socială Twitter, implicată în scandalul Cambridge Analytica

Rețeaua socială Twitter, una dintre cele mai utilizate în Statele Unite ale Americii, a vândut accesul la mai multe date publice ale utilizatorilor săi către un profesor care a obținut date și despre mai multe milioane de utilizatori ai Facebook.

Conform Profit.ro, firma Global Science Research, înființată de Aleksandr Kogan, a obținut, în anul 2015, accesul la un volum foarte mare de date publice referitoare la utilizatorii Twitter. Sursa citată face referire la răspunsul dat de reprezentanții rețelei sociale pentru Bloomberg, care au declarat: ”În 2015, GSR a avut o singură dată acces la un eșantion aleatoriu de tweet-uri publice, dintr-o perioadă de cinci luni, respectiv decembrie 2014-aprilie 2015. Pr baza informațiilor recente, am efectuat propria noastră verificare internă și nu am găsit niciun acces la date private ale persoanelor care folosesc Twitter”.

Twitter oferă unor entități accesul la date publice, prin intermediul unui soft care solicită și oferă informații. Din sursele citate mai aflăm că rețeaua socială vinde datele unor organizații, care deseori le folosesc pentru a analiza unele evenimente sau servicii destinate clienților.

(sursa foto: Social Barrel)