România – Franța, meciul care ne poate duce în semifinalele Campionatului European de tineret Sport

România – Franța, meciul care ne poate duce în semifinalele Campionatului European de tineret

Reprezentativa de tineret a României va juca în această seară (de la ora 22:00, în direct pe TVR 1 și TVR HD) ultimul meci din cadrul fazei grupelor de la Campionatul European de tineret găzduit de Italia și San Marino. Adversara tricolorilor antrenați de Mirel Rădoi va fi Franța, echipă aflată pe locul doi în grupă, la egalitate de puncte cu tricolorii, dar cu un golaveraj mai slab.

Singura modalitate prin care naționala României va rata calificarea istorică din semifinalele competiției este ca aceștia să fie învinși de francezi la o diferență de cel puțin trei goluri, lucru puțin probabil având în vedere forma arătată de cele două formații în primele două jocuri disputate până în acest moment.

Dacă va învinge sau va face egal, naționala României va câștiga grupa C și va înfrunta selecționata Germaniei în penultimul act al competiției, una dintre favoritele de la acest turneu final, care a câștigat grupa B. Pe de altă parte, dacă va termina pe poziția a doua și va avea un golvaeraj mei bun decât Italia și Danemarca din primele două grupe, România va juca cu Spania, un adversar la fel de puternic preucm este Germania, dar care a arătat și slăbiciuni în cadrul meciurilor disputate în grupa A.

Este de așteptat ca atât Mirel Rădoi cât și omologul său francez să folosească mai mulți jucători ce nu au prins multe minute la acest turneu. La meciul care va avea loc pe arena din Cesena sunt din nou așteptați foarte mulți suporteri români, care au creat o atmosferă extraordinară atât la meciul cu Anglia, cât și la cel cu Croația, primul de la acest turneu.