România, surclasată și de Suedia la CM Handbal Sport

România, surclasată și de Suedia la CM Handbal

Naționala de handbal feminin a României a fost surclasată marți, în Japonia, la penultimul meci de la acest turneu final. Suedezele le-au învins pe fetele noastre cu un neverosimil 34 la 22 și au pus capăt brusc și neplăcut speranțelor de la acest turneu final. În urma acestui rezultat, România nu mai poate termina între primele 8 echipe ale lumii. Cel mult, naționala condusă din teren de Cristina Neagu va ocupa locul 10 în lume.

Meciul a început prost pentru fetele noastre și după numai câteva minute tabela arăta 4-0 pentru Suedia. În debutul întâlnirii Cristina Neagu a „reușit” să rateze și prima ei aruncare de la 7 metri de la acest Mondial. În ciuda unei palide reveniri, România a intrat la pauză cu un handicap de 5 goluri. A doua repriză a fost catastrofală pentru tricolore, care au bifat la finalul întâlnirii cea mai severă înfrângere de la acest turneu final.

Pentru naționala antrenată de Tomas Ryde a rămas un singur meci de disputat. Adversară va fi naționala echipei gazdă, Japonia. Miza acestei întâlniri o constituie evitarea ultimului loc din grupa principală și clasarea între primele 10 naționale din lume.

Un Mondial de coșmar

România a avut evoluții (foarte) slabe la turneul final din Japonia. Totul a început cu înfrângerea categorică cu Spania (16 la 31). Apoi au urmat două victorii cu Senegal și Kazakhstan (29 la 24 și 22 la 20), pentru ca finalul grupelor preliminare să ne ofere două meciuri foarte strânse (26 la 27 cu Muntenegru și 28 la 27 cu Ungaria). În grupa principală, pe lângă înfrângerea de astăzi cu Suedia, România a mai fost învinsă de Rusia (18 la 27).

Mâine (miercuri) de la ora 11:00, Cristina Neagu și compania vor da piept cu Japonia, în încercarea de a mai îndulci, atât cât se poate, gustul după acest Mondial.

Pe același subiect: Handbal: CSM București – Metz, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor