Românii beau din ce în ce mai multă bere; Piața, în creștere Business

Românii beau din ce în ce mai multă bere; Piața, în creștere

Aproximativ 82 de litri de bere pe cap de locuitor au consumat românii în anul 2017, mai mult cu 2% față de 2016, anunță Digi 24. Astfel, țara noastră se clasează pe un onorabil loc 8 în Europa, în timp ce cei mai mari consumatori au rămas Cehia, Germania, Austria și Polonia, conform lui Lucian Ghinea, președintele Asociației Berarii României, citat de sursa menționată anterior. Mai mult, peste 97% din berea consumată este produsă în țara noastră, în vreme ce ingrendientele provin în proporție de 70% din producție autohtonă.

În cadrul unei conferințe de presă, Ghinea a declarat: „România se află pe locul opt în Europa în ceea ce priveşte consumul pe cap de locuitor. Pe primele locuri sunt Cehia, Germania, Austria şi Polonia. Estimăm că vom ajunge la consum mediu responsabil de 100 de litri pe cap de locuitor”.

Reprezentanţii Asociației estimează creşteri pentru anul în curs, atât în ceea ce priveşte consumul, cât şi în ceea ce priveşte investiţiile realizate de jucători.

Producţia de bere în Uniunea Europeană a depăşit pentru prima dată după criza economică nivelul de 40 miliarde litri. Pe teritoriul UE există în prezent peste 8.500 de berării.

(sursa foto: Economist.com)