Ryanair își schimbă, din nou, politica de bagaje Actual

Ryanair își schimbă, din nou, politica de bagaje

Pentru a doua oară în acest an, Ryanair își schimbă politica de bagaje. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa permite, în prezent, pasagerilor să ia gratuit la bord un bagaj mare și unul mic.

Însă, din noiembrie, cei care călătoresc cu Ryanair vor putea lua în avion doar o valiză de mici dimensiuni, care trebuie să încapă sub scaunul din față.

Noua regulă se va aplica pentru toate zborurile începând cu 1 noiembrie, iar oricine are rezervări după această dată va fi nevoit să accepte noua politică sau le poate anula, urmând să primească un rambursare completă. Pasagerii care vor să aducă în cabina avionului un bagaj de mână, cu greutatea de până la 10 kilograme, trebuie să plătească între 6 și 8 euro pe zbor pentru a o depozita în compartimentul de deasupra capului sau între 8 și 10 euro pentru a o depune la cală.

Compania irlandeză insistă că decizia a fost gândită pentru îmbunătățirea punctualității și reducerea întârzierilor cauzate de prea multe verificări ale bagajelor la poarta de îmbarcare.

„Punctualitatea a fost o provocare în acest an”, a declarat Kenny Jacobs, șeful departamentului de marketing al companiei aeriene. „Am observat de ceva timp că, deși ne place să le oferim pasagerilor posibilitatea de a aduce la bordul aeronavei două bagaje de mână, am întâmpinat probleme la porțile de îmbarcare. Vrem să respectăm punctualitatea”, a adăugat acesta. Mulți clienți, spune el, nu vor fi afectați de aceste schimbări, deoarece deja cumpără bilete de îmbarcare prioritară, în timp ce alții călătoresc cu un singur bagaj mic.

EasyJet, principalul rival al companiei Ryanair, permite în prezent un singur bagaj de mână gratuit fără limită de greutate, cu condiția ca acesta să se încadreze în dimensiunile maxime de 56x45x25cm și să poate fi plasat în spațiul de depozitare aflat deasupra capului.

(sursă foto: businessinsider)