Scandal după scandal în fotbalul românesc: haos la FCSB, Dinamo și CSA! Sport

Scandal după scandal în fotbalul românesc: haos la FCSB, Dinamo și CSA!

Nici bine nu ne-am revenit după finala UEFA Champions League de sâmbătă, că, iată, fotbalul mioritic a ținut morțiș să ne reamintească de ce nu se va putea ridica vreodată la nivelul celui din vest.

La doar câteva ore după spectacolul de la Madrid, unde Liverpool a reușit să ridice pentru cea de a șasea oară în istorie trofeul Ligii Campionilor, în Regie, CSA Steaua, echipa Armatei, a oferit un recital demn de o cauză mai bună. Învinsă de Carmen București și cu visul promovării în Liga 3 văzut spulberat al doilea an consecutiv, CSA a ținut capul de afiș cu scandalul imens pe care l-au provocat suporterii la finalul partidei, când s-au luat la bătaie cu jandarmii și au sărit să le ceară socoteală propriilor jucători (inclusiv antrenorului Marius Lăcătuș!). În urma lor au lăsat un stadion vandalizat, ce tocmai fusese renovat de Rapid pentru meciurile pe care giuleștenii le joacă în perioada în care stadionul Giulești este reconstruit.

La FCSB, Gigi Becali pare că are o uriașă problemă în a găsi un înlocuitor pentru Mihai Teja. Refuzat de Edi Iordănescu, Cristiano Bergodi și Nicolae Dică (acesta din urmă a semnat astăzi un contract pe 3 ani cu FC Argeș), Becali se vede în ingrata poziție de a nu ști pe cine să pună principal. Acesta este rezutatul modului în care patronul FCSB a colaborat cu antrenorii echipei. La club lucrurile nu sunt tocmai liniștite, având în vedere că rezultatele lipsesc, iar o strategie de dezvoltare coerentă lipsește cu desăvârșire.

Dinamoviștii nu au scăpat nici ei de circ. Astăzi, în jurul prânzului, un comunicat al clubului (de mulți considerat umilitor pentru Mircea Rednic) a anunțat încetarea colaborării cu antrenorul. Astfel, întreg proiectul renașterii pare un vis frumos, având în vedere că bani pentru transferuri nu prea sunt, iar cei mai buni jucători ai câinilor se află pe picior de plecare. Conform surselor din presă, Liviu Ciobotariu a refuzat să o preia pe Dinamo, precum a făcut-o și Claudiu Niculescu. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la echipă în viitorul apropiat și dacă va rămâne în picioare inclusiv visul dinamoviștilor de a juca pe National Arena începând de anul viitor (lucru pentru care au strâns în avans bani de la suporteri!).