Semifinale tari în Champions League și Europa League Sport

Semifinale tari în Champions League și Europa League

Astăzi, la Nyon, la sediul UEFA, a avut loc tragerea la sorți a semifinalelor celor mai importante două competiții europene intercluburi. Astfel, în ambele competiții, primele două favorite la câștigarea respectivelor trofee au fost împerecheate între ele.

În Champions League, duelul-șoc din penultimul act este reprezentat de confruntarea dintre campioana Germaniei, Bayern Munchen, și cea mai titrată echipă de club din Europa și câștigătoarea ultimelor două ediții ale competiției, Real Madrid. Nemții au ajuns în semifinale după ce au trecut de Sevilia (2-1 în deplasare și 0-0 acasă), în schimb ce echipa antrenată de Zinedine Zidane a ajuns în această fază a competiției în urma dublei de poveste cu Juventus Torino (3-0 în deplasare, 1-3 pe teren propriu).

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni outsiderele din sferturi, FC Liverpool și AS Roma, care au trecut, surprinzător, de Manchester City (Liverpool i-a eliminat după 3-0 acasă și 2-1 la Manchester) și Barcelona (1-4 pe Camp Nou și 3-0 la Roma, pe Olimpico).

În cea de-a doua competiție continentală, Europa League, Arsenal și Atletico Madrid se vor duela în cel mai tare duel al competiției de până în prezent. Tunarii, antrenați de Arsene Wenger, au ca obiectiv câștigarea competiției pentru a-și asigura locul în Champions League în ediția viitoare (în campionat, Arsenal se află departe de îndeplinirea acestui obiectiv).

În a doua semifinală din Europa League, se vor întâlni Olimpique Marseille și Red Bull Salzburg.

Partidele vor avea loc în perioadele 24-26 aprilie (tur) și  1-3 mai (retur). Finala Champions League se va disputa pe 26 mai la Kiev, în schimb ce ultimul act din Europa League va avea loc la Lyon, 10 zile mai devreme.

(sursa foto: Eurosport.com)