Semnificația florilor. Ce mesaj transmiți atunci când oferi trandafiri galbeni Magazin

Semnificația florilor. Ce mesaj transmiți atunci când oferi trandafiri galbeni

Descoperă semnificația florilor pe care le oferi în dar. Într-adevăr, florile sunt un cadou elegant și deosebit care va aduce zâmbetul pe chipul oricărei femei. Fiecare floare are un mesaj puternic, iar culorile ascund sentimente profunde.

Fie că faci un cadou iubitei sau mamei, este recomandat să faci alegerea în funcție de semnificația florilor. Spre exemplu, se cunoaște faptul că trandafirii reprezintă iubirea, însă în funcție de culoarea acestora, mesajul se schimbă. Află din acest articol ce semnifică florile pe care le oferi în dar persoanelor dragi.

Semnificația trandafirilor

Semnificație trandafiri
Sursă foto

Trandafirul este mesagerul iubirii, în special cel roșu. Este simbolul iubirii încă din Grecia Antică. Pe atunci, trandafirii erau asociați cu zeițele dragostei, Afrodita și Venus. Cu toate acestea, în funcție de culoarea sa, trandafirul poate transmite și alte sentimente.

Trandafirii albi semnifică inocența și puritatea. Un buchet de trandafiri albi reprezintă noile începuturi, recunoștința, dar și o modalitate subtilă de a spune Ma gândesc la tine.

Semnificația trandafirilor roz este legată de apreciere și admirație față de persoana care îi primește. Dacă vrei să spui mulțumesc unei persoane dragi, atunci mesajul se va potrivi cu succes alături de un buchet de trandafiri roz.

Trandafirii galbeni au semnificație dublă, așa că aveți grijă cui oferiți aceste flori. Cu ajutorul trandafirilor galbeni puteți exprima bucurie și optimism. De asemenea, semnificația acestor flori se îndreaptă către prietenie și fericire. Să nu uităm însă că trandafirii galbeni pot reprezenta și gelozia.

Semnificația florilor: Orhidee

Semnificația florilor
Sursă foto

Din cele mai vechi timpuri, orhideea a fost asociată cu sexualitatea și fertilitatea. De asemenea, orhideele exprimă mister, eleganță și lux. În funcție de culoare, orhideea poate semnifica diferite sentimente. Orhideea roșie reprezintă curajul, iar cea roz este asociată cu feminitatea. Albul, ca și în cadrul trandafirilor, reprezintă inocența, puritatea și eleganța, iar orhideea albastră reprezintă raritatea.

Semnificația bujorilor

Semnificația bujorilor
Sursă foto

Onoarea, bogăția sau frumusețea pot fi transmise printr-un buchet rafinat de bujori. Aceste flori se găsesc în diferite culori, iar fiecare semnifică altceva. Bujorul roz este asociat cu romantismul, în timp ce bujorul alb reprezintă pudoarea. Bujorii roșii au semnificații puternice precum onoare, bogăție și prosperitate.

Semnificația florilor: zambile

Semnificația florilor zambile
Sursă foto

Poate cea mai iubită floare a primăverii, zambila este apreciată pentru parfumul său unic. Zambilele simbolizează un nou început. Zambila albastră exprimă stabilitatea în dragoste, iar cea roz simbolizează natura jucăușă a unei persoane. Zambila alba semnifică gingășia si frumusețea pură, în timp ce zambila galbenă este un semn al geloziei.

Citește și Pietre prețioase și semiprețioase care aduc noroc.