Sfânta Maria, protectoarea mamelor. Ce e bine să faci de Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului. Magazin

Sfânta Maria, protectoarea mamelor. Ce e bine să faci de Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului.

Pe data de 8 septembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Maicii Domnului. Această mare sărbătoare este cunoscută în popor ca Sfântă Maria Mică. Nașterea Maicii Domnului apare în Protoevanghelia lui Iacov, carte scrisă în anul 145 și unde se relatează originea și copilăria Fecioarei Maria. Nașterea Maicii Domnului este prima sărbătoare din anul bisericesc, acesta începând cu 1 septembrie şi totodată cea mai mare sărbătoare a toamnei.

Precum orice sărbătoare aduce cu ea și tradiții din popor, Nașterea Maicii Domnului este un moment potrivit pentru rugăciune și obiceiuri care te vor ține departe de greutățile vieții. În credința populară, Naşterea Maicii Domnului reprezintă trecerea astronomică dintre vară şi toamnă, momentul în care se dă startul muncilor agricole de toamnă. Se crede că după această sărbătoare toamna începe să îşi intre în drepturi, iar vremea se va răcori.

Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică. Ce nu ai voie să faci și ce este recomandat.

Ca la orice sărbătoare mare din Calendarul Ortodox, femeile nu au voie să spele rufe. Este interzis ca femeile să coasă iar bărbații să facă treabă în gospodărie. O altă superstiție românească susține că cei care mănâncă mâncare gătită la foc în aceste zile vor atrage mult mai ușor asupra lor boli grele.

De această mare sărbătoare se aprinde câte o candelă în fiecare casă pentru a alunga spiritele rele. Pentru cinstirea persoanelor care nu mai sunt printre noi se împart struguri și prune pentru ca acestora să li se ierte păcatele şi să primească şi ei din roadele toamnei pe lumea cealaltă.

Maica Domnului, protectoarea mamelor

În preajma acestei Sfinte Sărbători este recomandat ca femeile care nu pot avea copii să se roage intens la Sfânta Maria. Se spune că acum este perioada când rugăciunile lor sunt ascultate și pântecele lor se vor deschide, primind pruncul dorit. Se cunoaște foarte bine că Sfânta Maria este protectoarea tuturor mamelor, astfel Ea va ajuta femeile însărcinate care se roagă pentru a avea o naștere ușoară și copii sănătoși.

(Sursă foto: Doxologia)