Sfântul Gherasim din Kefalonia, vindecă bolile psihice Actual

Sfântul Gherasim din Kefalonia, vindecă bolile psihice

Sfântul Gherasim din Kefalonia s-a născut într-o familie de nobili, bunicul său a fost prim-ministru al Imperiului Bizantin și este prăznuit de creștinii ortodocși pe 16 august și 20 octombrie.

Sfântul Gherasim din Kefalonia s-a născut în anul 1508 în satul Trikkala din Peloponez. A fost călugărit încă din fragedă vârstă în insula Zakintos. După ce a fost călugăr în mai multe locuri, în anul 1555 sosește în Kefalonia (insula în sud vestul Greciei).

În anul 1560, Cuviosul Gherasim s-a mutat în Omala, o regiune centrală a Kefaloniei. Acolo a restaurat o biserică veche, închinată Adormirii Maicii Domnului și a înființat o mănăstire de maici pe care a numit-o „Noul Ierusalim”.

Sfântul Gherasim din Kefalonia, a primit de la Dumnezeu mai multe daruri printre care vindecarea bolilor sufletești și trupești. Pe 15 august 1579 a trecut la Domnul, iar după moartea sa, trupul sfântului a fost deshumat de 2 ori intact, ceea ce a dus la canonizarea sa. Astăzi, moaștele sala se află într-o raclă din argint chiar lângă mormântul său.

Sfantul Gherasim din Kefalonia, vindecă bolile psihice.

Sfântul este cunoscut ca doctor ar trupurilor și ca tămăduitor al bolilor psihice. În datele de 16 august și 20 octombrie când are loc prăznuirea sa, racla cu moaștele Sfântului Gherasim este purtată pe deasupra persoanelor care vor să primească ajutorul sfântului. Astfel, cei care suferă de tulburări psihice se pot adresa direct Sfântului Gherasim din Kefalonia prin rugăciune sau pot merge în insulă unde îl pot vizita și se pot bucura de o priveliște superbă. Atât mănăstirea, cât și insula sunt apreciate de toți cei care reușesc să ajungă acolo.

Citește și 4 lucruri uimitoare despre psihologie și despre creierul uman.

Sursa foto