Încep sferturile UCL: Real Madrid – Juventus, meciul-vedetă Sport

Încep sferturile UCL: Real Madrid – Juventus, meciul-vedetă

Astăzi încep sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. Meciurile vor fi transmise în România de Pro TV (Real – Juventus), Telekom Sport (toate meciurile) și posturile Look (Look TV și Look Plus – toate meciurile).

Cel mai important meci este cel dintre Real Madrid și Juventus Torino, care va avea loc în această seară, de la 21:45. Această partidă reprezintă reeditarea finalei din urmă cu un an, de la Cardiff, când spaniolii s-au impus cu un categoric 4-1. Interesant este faptul că cele două echipe au mai fost protagonistele unei finale de Ligă a Campionilor în 1998, și atunci având câștig de cauză „gigantul” din capitala Spaniei.

Tot astăzi, Sevilia și Bayern Munchen se duelează pentru prima dată într-un meci oficial, bavarezii plecând din postura de mari favoriți ai confruntării. Gazdele, aflate în primul sfert de finală al UCL după o pauză de 6 decenii, încearcă să mențină tradiția ultimilor 4 ani, când nemții au fost eliminați de fiecare dată de cluburi spaniole.

Mâine, cu începere de la aceeași oră, alte două partide se anunță extrem de interesante în economia competiției din acest an: FC Barcelona primește vizita outsiderilor de la AS Roma, italienii neavând amintiri tocmai plăcute de la ultima vizită de pe Camp Nou, care a avut loc în 2015 și s-a terminat cu un neverosimil 6-1 pentru catalani.

Cel de-al patrulea sfert este, probabil, și cel mai echilibrat: duelul englezesc al orașelor rivale Liverpool și Manchester promite spectacol total în FC Liverpool – Manchester City, aceasta fiind prima confruntare din istorie în competițiile europene dintre cele două. Jurgen Klopp, neamțul de pe banca cormoranilor, va da din nou piept cu Pep Guardiola, tehnicianul spaniol care mărșăluiește autoritar în Premier League în acest sezon. În campionat, în acest sezon, cele două confruntări au produs nu mai puțin 12 goluri (Manchester City – Liverpool 5-0 și Liverpool – Manchester City 4-3).

(sursa foto: Paperlief.com)