Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, rachetele noastre pentru semifinala de Fed Cup din Franța Sport

Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, rachetele noastre pentru semifinala de Fed Cup din Franța

Sâmbătă după-amiază, echipa României de Fed Cup se va duela cu selecționata Franței, în deplasare, pentru un loc în marea finală a competiției. Antrenorul echipei noastre, Florin Segărceanu, a avut dificila misiune de a găsi a doua rachetă a României, care să joace în meciurile de simplu lângă Simona Halep. În ciuda unui an mai dificil, Mihaela Buzărnescu pare să-și fi revenit din punct de vedere la jocului și a fost desemnată a doua rachetă, devansând-o pe Monica Niculescu în opțiunile lui Segărceanu.

Vineri a avut loc tragerea la sorți a tabloului întâlnirii care va avea loc în zilele de sâmbătă și duminică, astfel că Simona Halep va deschide balul cu un meci contra Kristinei Mladenovic. În cel de-al doilea meci, Mihaela Buzărnescu se va duela cu Caroline Garcia. Duminică, jucătoarele vor face schimb între ele. Pentru partida de dublu, echipa României trimite în teren perechea formată din Monica Niculescu și Irina Begu, în vreme ce gazdele noastre vor miza pe jucătoarele de simplu, Mladenovic și Garcia.

Fetele noastre par a fi extrem de montate și de concentrate înaintea acestui duel extrem de important și, în mod evident, după cum este și normal, speranțele noastre principale vin dinspre Simona Halep. Inclusiv Florin Segărceanu a declarat că se așteaptă ca Simona să aducă două puncte României în urma meciurilor de simplu, chiar dacă acest lucru are rolul de a pune o preisune destul de mare pe umerii fostului lider mondial al circuitului WTA.

În cea de a doua semifinală se întâlnesc selecționatele din Belarus și Australia.