Sorin Ovidiu Vântu, 10 ani de închisoare în dosarul Petromservice Actual

Sorin Ovidiu Vântu, 10 ani de închisoare în dosarul Petromservice

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul delapidării patrimoniului Asociației Salariaților Petromservice, conform deciziei de joi a Curții de Apel București. De asemenea, fostul lider de sindicat Liviu Luca a fost condamnat și el tot la 10 ani de detenție, conform Profit.ro.

În acest dosar, Tribunalul București i-a condamnat, în 13 decembrie 2016, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 10 ani și două luni de închisoare și pe Liviu Luca la zece ani de închisoare. Judecarea dosarului a început în februarie 2014, la Tribunalul București și s-a finalizat în 20 octombrie, după 40 de termene de judecată, sentința fiind pronunțată marți, după patru amânări.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu și Octavian Țurcan au constituit, în perioada 2005 – 2006, un grup infracțional prin care au urmărit delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților Petromservice. Planul infracțional al grupării s-a derulat în mai multe etape și a vizat implicarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat inițial de Vîntu și ulterior de Luca, care a participat la majorarea de capital social al SC PSV Company SA, ce a dus la diminuarea de la 50 la 25 la sută a acțiunilor Asociației Salariaților Petromservice.

(sursa foto: Radio Cluj)