Spectacol în primele meciuri ale optimilor Champions League Sport

Spectacol în primele meciuri ale optimilor Champions League

Faza eliminatorie a celei mai importante competiții fotbalistice inter cluburi din lume a debutat cu patru meciuri spectaculoase ce au produs goluri multe și o premieră în istoria competiției: utilizarea tehnologiei de arbitraj video (VAR).

Marți au avut loc primele două meciuri ale optimilor de finală: Manchester United – Paris Saint Germain și AS Roma – FC Porto. Evident, partida care a produs așteptări mai mari în rândul microbiștilor din toată lumea a fost înfruntarea de pe Teatrul Viselor, unde Manchester United părea că și-a revenit la gloria din anii în care Sir Alex Ferguson încă pregătea echipa. Numai că vizita francezilor de la Paris Saint Germain a fost mult mai greu de gestionat pentru elevii lui Ole Gunnar Solskjaer decât părea inițial. Fără Neymar și Cavani, misiunea parizienilor părea a fi una extrem de dificilă pe terenul unei echipe revenite la rezultatele ce au consacrat-o. Numai că Mbappe și compania nu au ținut cont de pronosticuri și au stricat seara diavolilor roșii chiar la ei acasă și au învins cu 2-0, obținând astfel în proporție destul de însemnată biletele pentru turul următor al Champions League.

Tot marți, numai că de data aceasta pe stadionul Olimpico din capitala Italiei, FC Porto a fost echipa oaspete în înfruntarea cu AS Roma. Meciul a părut că se îndreptă spre un rezultat de egalitate, 0-0, dar a doua jumătate a reprizei a doua a adus două goluri pentru gazde și o premieră în fotbalul european: validarea primului gol din istoria competiției cu ajutorul VAR. S-a terminat 2-1 pentru Roma, iar finalul rămâne unul deschis.

Ieri, pe Wembley, Tottenham Hotspur a trecut fără drept de apel, 3-0, de Borussia Dortmund, echipă ce se află pe primul loc în Bundesliga, dar care nu traversează cea mai fericită perioadă ei. Fără Reus și Paco Alcacer, Borussia a fost incapabilă să obțină un rezultat mai bun, ce i-ar fi permis să abordeze returul cu șanse mai mari la calificare.

La Amsterdam, Ajax a fost învinsă cu 2-1 de Real Madrid și păstreaz șanse cel puțin teoretice să treacă mai departe de campioana ultimelor ediții.

Săptămâna viitoare au loc ultimele partide ale turului optimilor UEFA Champions League:

  • Lyon – Barcelona
  • Liverpool – Bayern Munchen
  • Schalke 04 – Manchester City
  • Atletico Madrid – Juventus