Suntem din ce în ce mai captivați de filme și seriale și mai dezinteresați de muzică și cărți Magazin

Suntem din ce în ce mai captivați de filme și seriale și mai dezinteresați de muzică și cărți

Un studiu realizat de Deloitte și citat de publicația Profit.ro, arată cum numărul consumatorilor de servicii VOD (video la cerere) a crescut în ultimii 8 ani (din 2009 și până anul trecut) cu 450%. Astfel, conform analizei, în medie, utilizatorii americani se abonează la nu mai puțin de trei servicii de streaming video, pe care cheltuiesc, colectiv, aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

De asemenea, în medie, utilizatorii petrec 15 ore săptămânal în fața ecranelor televizoarelor, computerelor sau dispozitivelor mobile conectate la aceste servicii. Un rol important în alegerea serviciului sau serviciilor de streaming la care se abonează utilizatorii îl are conținutul original de calitate. Acesta este un diferențiator esențial, iar importanța sa a fost evidențiată și de cele 5 premii, dintr-un total de 11, pe care serviciile de VOD le-au câștigat anul acesta la Golden Globe Awards, mai precizează sursa menționată.

În același timp, însă, consumul tot mai mare al acestui tip de servicii afectează alte activități de relaxare, precum ascultatul de muzică sau cititul.

(sursa foto: Fortune.com)