Tanzania va „vâna” homosexuali începând de săptămâna aceasta Actual

Tanzania va „vâna” homosexuali începând de săptămâna aceasta

Luni, 29 octombrie, comisarul regional pentru Dar es Salaam, Paul Makonda, a anunțat că intenționează să formeze o organizație, alcătuită din 17 membri, pentru identificarea și arestarea persoanelor homosexuale din țară. Organizația își va începe activitatea în această săptămână.

Tanzania este o țară din Africa de Est, cu o populație de aproximativ 57 de milioane de locuitori, aflată la graniță cu Kenya, Uganda, Mozambic, Zambia, Burundi și Rwanda.

Această decizie a Tanzaniei este critică dur de grupurile internaționale pentru drepturile omului.

„Este regretabil faptul că Tanzania a ales să meargă pe un drum atât de periculos în ceea ce privește gestionarea unui grup deja marginalizat de oameni. Ideea acestei grupări trebuie abandonată imediat, deoarece servește doar la incitarea la ură a cetățenilor. Persoanele LGBTQ din Tanzania se confruntă deja cu discriminare, amenințări și atacuri, fără declarații de ură de acest tip”, a declarat Joan Nyanyuki, directorul regional al Amnesty International pentru Africa de Est.

„Guvernul Tanzaniei trebuie, de asemenea, să se asigure că nimeni, în special cei aflați în poziții de conducere precum Paul Makonda, nu face declarații sau ia măsuri pentru a semăna ură care pune în pericol viețile oamenilor, doar din cauza orientării lor sexuale sau a identității de gen”, a adăugat Nyanyuki. „Guvernul are datoria de a proteja toți cetățenii și de a le apăra drepturile”, a încheiat acesta.

Cetățenii au fost rugați să raporteze numele persoanelor pe care le suspectează că sunt homosexuale.

Constituția și legile Tanzaniei interzic relațiile între persoane de același sex. În trecut, autoritățile țării au percheziționat numeroase organizații care lucrează în domeniul sănătății, ce se adresează bărbaților care întrețin relații sexuale cu alți bărbați, amenințându-le cu închiderea.

(sursă foto: mnews)