Testosteron – Cum să crești în mod natural nivelul testosteronului în corp Actual

Testosteron – Cum să crești în mod natural nivelul testosteronului în corp

Testosteron – iată câteva modalități prin care poți să crești în mod natural nivelul testosteronului în corp.

Un nivel optim de testosteron în organism ajută la:

  • Dezvoltarea frumoasă a corpului la pubertate.
  • Crearea și dezvoltarea spermatozoizilor.
  • Construirea mușchilor și a oaselor.
  • Libidou crescut.

1. Grăsimi sănătoase

Grăsimile sunt nutrienții care ajuta la producția de hormoni și testosteron în organism, prin urmare, este foarte important să adaugați grăsimi bune și sănătoase în dieta. De exemplu: fructe uscate, semințe, ulei de cocos, ulei de măsline extravirgin, unt alb de casă, gălbenușuri de ou și o cantitate mică de lapte.

Acestea sunt câteva surse grozave de grăsimi sănătoase pe care le puteți adăuga în dieta. Este foarte important ca și acestea să nu fie consumate în exces, totul se face cu moderație.

2. Dietă echilibrată

Dieta ar trebui să conțină toți nutrienții esențiali, cum ar fi proteine, carbohidrați, grăsimi, vitaminele și mineralele esențiale. Fiecare nutrient are rolul lui în corpul uman.

3. Ridicarea greutăților

Acest tip de sport ajută la creșterea bunei dispoziții și la creșterea nivelului de testosteron în organism. Genuflexiunile, deadlifturile, flotările și tracțiunile au un rol foarte important în creșterea nivelului de testosteron din organism.

4. Cantitate și calitate bună a somnului

Toată magia recuperării corpului și a producerii de hormoni se întâmplă în starea profundă de odihnă, este foarte important să ai un somn profund de aproximativ 7 ore pe noapte.

5. Gestionează stresul

Stresul excesiv crește producția unui hormon numit cortizol în organism care reduce cantitatea de testosteron. Încercă să reduci cât de mult posibil nivelul de stres și să fii cât mai fericit.

6. Adăugați Ashwagandha în lapte înainte de culcare

Acesta este una dintre cele mai dovedite metode pe care le poți face pentru a crește testosteronul. Ashwagandha este o plantă veche ayurvedică, care de secole face parte din ritualul bărbaților care voiau să crească nivelul testosteronului și să reducă stresul.

7. Nu exagera cu alcoolul și fumatul

Nu asculta niciodată de nicio persoană sau articol care promovează orice tip de medicament care ar stimula creșterea de testosteron din organism. De regulă acestea fac parte din campanii de marketing care au ca scop vânzarea unui anumit produs. Din păcate nu suntem departe de momentul în care o sa primim sfaturi că ar fi bine să ne înlocuim și părinții.

Citește și Impactul surprinzător pe care îl au exercițiile fizice asupra feței noastre

Sursa foto