The Guardian, de la plastic la ambalaj biodegradabil Magazin

The Guardian, de la plastic la ambalaj biodegradabil

Ediția tipărită a publicației The Guardian nu va mai fi vândută în ambalaj din plastic, devenind astfel primul ziar național care va folosi ambalaj biodegradabil.

Această schimbare va duce la creșterea costurilor de producție pentru publicație, dar face parte din planul acesteia de reducere a deșeurilor din plastic, ca urmare a numeroaselor cereri venite din partea cititorilor. Schimbarea va fi introdusă pe întreg teritoriul țării în următoarele luni, începând cu acest weekend, pentru cititorii din Londra, Kent, Essex, Hertfordshire, Norfolk și Suffolk.

Ediția de sâmbătă a ziarului conține un număr mare de suplimente care în prezent sunt ambalate în polietilenă pentru a putea ajunge în siguranță la cititori. Însă, începând din acest weekend, acestea vor fi ambalate într-o pungă din material biodegradabil (cu un conținut vegetal – amidon de cartofi), pe care cititorii sunt sfătuiți să îl arunce. Noile ambalaje nu conțin niciun material modificat genetic.

Prețul pentru ediția din timpul săptămânii a ziarului va crește până la 2,20 de lire, în timp ce costul ediției de sâmbătă va crește până la 3,20 de lire. Persoanele care sunt deja abonate la ediția tipărită nu vor fi afectate de creșterea prețurilor.

„Vânzările tuturor ziarelor sunt într-un declin istoric. Agențiile de publicitate cheltuiesc sume din ce în ce mai mari cu giganți din domeniul tehnologiei, iar costurile pentru imprimare, materie primă și distribuție continuă să crească”, a declarat redactorul-șef Katharine Viner.

Potrivit BBC, câteva publicații folosesc deja ambalaje biodegradabile. În același timp, Financial Times nu folosește niciun ambalaj din plastic pentru livrarea la domiciliu a ziarelor sale.

Designerii au început, de asemenea, să experimenteze cu substanțe obținute în mod natural, în încercarea de a oferi alternative ecologice la materiale dăunătoare, precum plasticul. Designerii italieni Simone Caronni, Paolo Stefano Gentile și Pietro Gaeli au folosit coji de cartofi reciclate pentru a crea un ambalaj ecologic pentru cartofi prăjiți ca o alternativă la hârtie, în timp ce Emma Sicher a combinat deșeurile alimentare cu bacterii și drojdie pentru a crea ambalaje de unică folosință ca alternativă la plastic.

(sursă foto: theindependent)