Tiberiu Ușeriu a câștigat Maratonul Arctic Ultra 6633 Magazin

Tiberiu Ușeriu a câștigat Maratonul Arctic Ultra 6633

Tiberiu Ușeriu a câștigat joi, pentru al treilea an consecutiv, Maratonul Arctic Ultra 6633, una dintre cele mai dure curse din lume. El a parcurs cei 617 de km din acest an, cu 57 mai mulți decât în 2017, în doar 150 de ore.

Românul a atins ultimul punct de control, Tuktoyaktuk, la scurt timp după ora locală 16:00, în timp ce ceilalți trei români care au luat startul au abandonat în primele două zile. Deși a suferit degerături și umflături ale feței, nu a abandonat cursa, în care la final au mai rămas doar șase concurenți pe traseu. Ușeriu a reușit să termine cursa cu un avans de o oră față de concurentul care a ocupat locul doi, Toh Poh Joo, din Singapore, și a devenit astfel singurul om din lume cu trei titluri la activ, după ce a fost primul și la edițiile din 2016 și 2017.

Șeful statului a reacționat la performanța obținută de Ușeriu și i-a transmis felicitări prin intermediul paginii sale de Facebook: „Felicitări, Tiberiu Ușeriu, pentru câștigarea maratonului Arctic Ultra! Pentru a treia oară consecutiv, drapelul României este dus pe primul loc în una dintre cele mai dure competiții sportive din lume. O astfel de performanță se atinge doar cu determinare și sacrificii, iar Tiberiu Ușeriu a demonstrat, din nou, că este un luptător”, a scris preşedintele.

Maratonul Arctic Ultra 6633 presupune alergarea a 566 de km la Cercul Polar în condiții extreme, cu temperaturi care scad până la -50 de grade Celsius și cu vânt care bate până la 200 de km/h. Din 2007, când a avut loc prima cursă, doar 20 din cei aproximativ 200 de participanți au reușit să treacă linia de sosire.

(sursă foto: Digi24)