Uber abandonează sistemul self-driving pentru camioane Business

Uber abandonează sistemul self-driving pentru camioane

Uber a declarat că va renunța la camioanele care se conduc singure, astfel compania își va îndrepta eforturile doar spre dezvoltarea tehnologiei autoturismelor autonome, informează CNN. Aceste camioanele autonome erau văzute de Uber, dar și de alte companii, ca o soluție la problemele pentru transportul mărfurilor. Camioanele rulează mult timp pe autostradă, pe un drum cu condiții de condus mai predictibile decât în oraș, ceea ce nu ar fi reprezentat un pericol.  

Problemele sistemului self-driving

Uber a început să testeze camioanele cu sistem de self-driving la scurt timp după ce a achiziționat compania Otto,  în august 2016. Testarea camioanelor a avut loc în California, Arizona și pe o pistă de testare Uber din Pittsburgh. După achiziția Otto, Uber a fost într-un uriaș scandal legal cu Google care a acuzat fondatorul Otto, care lucrase la Google, că a dat celor de la Uber secrete comerciale despre programul Google de conducere autonomă.

Uber a avut de asemenea probleme cu programul de conducere autonomă. Alt eveniment nefericit legat de mașinile cu acest sistem a fost când o mașină de test Uber a accidentat mortal o femeie. În acest caz, șoferul de la volan era de vină pentru că ar fi trebuit să intervină în caz de pericol, apăsând frâna. După incident, Uber a oprit întregul program de autovehicule.

Eforturi continue pentru îmbunătățirea siguranței

De asemenea, Uber a luat măsuri pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența în cadrul acestui program de condus. Compania a concediat 100 de persoane care s-au așezat în spatele roților autoturismelor. Uber a declarat că vor angaja persoane care au o experiență tehnică mai mare. Mai mult decât atât, fostul președinte al Consiliului Național pentru Siguranța Transportului, Christopher Hart, a fost angajat la Uber în funcția de consilier.

După decizia de a renunța la producția de camioane autonome, Uber nu a declarat câți angajați vor fi afectați , însă a spus că lucrătorii vor fi anunțați despre repartizarea în alte echipe de producție.

(sursă foto: Quartz)