Uber se extinde pe zona de livrări de produse alimentare Business

Uber se extinde pe zona de livrări de produse alimentare

Uber a început negocierile pentru preluarea companiei Deliveroo din Marea Britanie, unul dintre cele mai mari start-up-uri de livrare de mâncare din Europa.

Compania, cu sediul în Londra, a fost evaluată la peste două miliarde de dolari, după ce a obținut anul trecut 98 de milioane de dolari de la investitori privați, iar orice posibilă ofertă ar trebui să fie considerabil mai mare decât această cifră.

Deliveroo și-a început activitatea în 2013 și oferă consumatorilor posibilitatea de a efectua comenzi la restaurante locale, care altfel nu permit livrarea la domiciliu. În prezent, funcționează în 200 de orașe din întreaga lume, iar anul trecut veniturile sale s-au ridicat la 482 de milioane de dolari.

Deliveroo este unul dintre principalii rivali ai Uber Eats, serviciul global de livrare de mâncare dezvoltat de Uber și lansat în 2014. Uber Eats activează în aproximativ 300 de orașe la nivel mondial, inclusiv pe piața din România, fiind în parteneriat cu peste 100.000 de restaurante, și se estimează că va atinge un venit anual de 6 miliarde de dolari. Totodată, englezii de la Deliveroo concurează și cu Just Eat, o companie din Marea Britanie prezentă în 13 țări din toată lumea.

O potențială preluare a Deliveroo ar reprezenta o victorie uriașă pentru Uber, care încearcă să domine segmentul de livrări de produse alimentare în Europa. Cu toate acestea, negocierile ar putea să nu ducă la un rezultat pozitiv pentru americani, deoarece Deliveroo și investitorii săi și-au manifestat, în repetate rânduri, reticența de a renunța la independența companiei, a relatat agenția de știri Bloomberg.

(sursă foto: thenextweb)