Un copil urma să absolve facultatea la doar 10 ani. Ce l-a oprit? Actual

Un copil urma să absolve facultatea la doar 10 ani. Ce l-a oprit?

Un copil belgian în vârstă de 9 ani urma să devină cel mai tânăr absolvent de facultate din lume. El studia inginerie electrică la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, studii ce dorea să le termine până pe 26 decembrie, ziua în care împlinește 10 ani.

Însă, dorința părinților lui Laurent Simons nu a putut fi îndeplinită, deoarece Universitatea a prelungit data absolvirii. Ei au argumentat această decizie conform numărului mare de examene pe care Laurent încă le are de dat.

Nervoși din cauza acestei decizii, părinții copilului l-au restas din facultate. Laurent ar fi trebuit să termine în 10 luni un program de trei de ani de inginerie electrică.

„Până săptămâna trecută, totul a fost bine, iar acum, dintr-o dată, se cere o întârziere de șase luni”, a spus marți tatăl lui Laurent, Alexander Simons, pentru Reuters.

Copilul are vrea să urmeze doctoratul în SUA

Familia băiatului consideră că decizia a fost afectată de faptul că aceștia doreau ca Laurent să urmeze doctoratul la o altă instituție în SUA, conform CNN.

Dar într-o declarație emisăCNN, purtătorul de cuvânt al universității, Ivo Jongsma, a insistat: „Nu încercăm niciodată să ne ținem studenții doar pentru noi. Niciodată nu ar fi o motivație de a frustra pe cineva. ”

„Supervizorii săi s-au bucurat să lucreze cu el, nu numai datorită talentului său enorm, ci și pentru că este un băiat foarte amabil și curios”, a declarat Universitatea într-un comunicat. „Ușa este încă deschisă pentru ca acesta să-și reia studiile atâta timp cât condițiile rămân realiste.”

„Dacă un copil joacă fotbal bine, cu toții considerăm că merită atenția presei.”

De asemenea, Alexander Simons, tatăl lui Laurent, a declarat pentru presa olandeză că Universitatea l-a criticat pentru dorința sa de a mediatiza povestea fiului său.

„Dacă un copil joacă fotbal bine, cu toții considerăm că merită atenția presei. Fiul meu are un talent diferit. De ce nu ar trebuiă să fie mândru de asta?” a spus el pentru ziarul olandez De Volkskrant.

Laurent Simons îl are ca model pe Nikola Tesla, iar obiectivul său este de a dezvoltata organe artificiale, pentru a crea, într-un final, un corp artificial.

Înregistrările Guinness indică faptul că cea mai tânără persoană care a obținut vreodată o diplomă universitară este americanul Michael Kearney, care a absolvit în iunie 1994 la numai 10 ani și 4 luni.

Articole similare.

Sursă foto