Un exemplu pentru noi toți: premierul Olandei a curățat cu mopul cafeaua vărsată în holul Parlamentului Magazin

Un exemplu pentru noi toți: premierul Olandei a curățat cu mopul cafeaua vărsată în holul Parlamentului

Premierul Olandei, Mark Rutte, în vârstă de 51 de ani, a dat cu mopul în public. El nu a vrut să apeleze la personalul de serviciu și, fără să stea pe gânduri, a luat un mop din mâinile unei doamne de la curățenie și a început să șteargă singur cafeaua pe care tocmai o vărsase pe podeaua din sediul Parlamentului de la Amsterdam. Șeful executivului a scăpat paharul din mână la scurt timp după ce a intrat în clădire.

După ce a terminat de lustruit podeaua, Rutte a cerut și o cârpă pentru a curăța turnicheții de la intrarea în clădire, stropiți și ei cu cafea. La final, premierul olandez a primit aplauze de la toți angajații, martori la întâmplarea care a avut loc ieri, 4 iunie.

Filmulețul cu Mark Rutte curățând podeaua a făcut deja înconjurul internetului și i-a adus lui Rutte atenția presei internaționale, dar și simpatia întregii lumi, datorită modestiei și simplității de care a dat dovadă. Oamenii sunt de părere că alți șefi de stat, precum Erdogan, Donald Trump sau chiar liderii pakistanezi, nu ar face un astfel de gest sub nicio formă.

(sursă foto: Reddit)