Un tânăr și-a construit o proteză robotizată din piese Lego Magazin

Un tânăr și-a construit o proteză robotizată din piese Lego

Un tânăr din Spania și-a construit o proteză robotizată din piese Lego, după ce s-a născut fără antebrațul drept, din cauza unei anomalii genetice, informează Global News. 

David Aguilar, în vârstă de 19 ani, studiază bioingineria la Universitatea de Catalunya din Spania. Băiatul a fost pasionat de Lego de mic, încercând să-și construiască prima proteză la vârsta de 9 ani. De atunci, David a avansat, iar fiecare proteză pe care o făcea era mult mai funcțională decât versiunea anterioară, oferind o capacitate mai mare de mișcare.

„Când eram copil eram foarte deranjat să mă aflu în fața altor băieți, pentru că eram diferit, dar asta nu m-a împiedicat să cred în visurile mele”, a declarat Aguilar. „Îmi doream să mă văd în oglindă, așa cum sunt și ceilalți băieți, cu două mâini”, a spus Aguilar, care folosește brațul artificial doar ocazional, putând să se descurce și fără el.

Tânărul din Spania folosește în acest moment al patrulea braț robotic construit de el, iar toate versiunile anterioare sunt expuse în camera sa. Inspirta de eroul Iron Man, David Aguilar și-a denumit prima proteză MK1.

David Aguilar își dorește să-i ajute pe cei care au aceleași probleme ca el, să ducă o viață normală.

Tânărul a declarat că „ visul meu este să termin facultatea şi să mă duc undeva unde pot face proteze pentru oamenii care nu îşi permit, din cauza faptului că sunt scumpe. Voi încerca să le ofer proteze, chiar şi fără bani, pentru a-i face să se simtă persoane normale”.

Sursă foto