Uraganul Michael din SUA amenință serios Florida, din postura uneia dintre cele mai puternice furtuni ale ultimelor zeci de ani Actual

Uraganul Michael din SUA amenință serios Florida, din postura uneia dintre cele mai puternice furtuni ale ultimelor zeci de ani

Deutsche Welle

Uraganul Michael riscă să se intensifice până la o furtună de categoria 4 pe măsură ce se apropie de Florida. În acest context, a fost emis ordinul de evacuare a zeci de mii de rezidenți ai zonei.

Uraganul poate provoca pagube devastatoare în nord-vestul Floridei, a avertizat guvernatorul statului, Rick Scott. Cu un vânt ce poate să bată cu până la 195 de kilomtri pe oră, experții din domeniu au avertizat că Michael ar putea să se transforme într-unul de categoria a 4-a.

Rick Scott a mai declarat că uraganul Michael ar putea fi cea mai puternică furtună a ultimelor decenii care să lovească statul american.

Rick Khabb, fost conducător al Centrului Național al Uraganelor (NHC), cu sediul în Florida, a avertizat rezidenții să evacueze imediat zona amenințată și să evite să își caute adăpost în clădirile cu înălțimi mari.

„Adăpostiți-vă din calea acestui uragan ca și cum ați face-o pentru o tornadă. Nu stați în locuri înalte, pentru că acolo vântul este cu o categorie mai puternic decât la nivelul solului. Nu vă adăpostiți în locuințe mobile!”

180.000 de rezidenți au fost sfătuiți să își evacuze locuințele. Cele mai multe astfel de solicitări au venit în zona din nord-vestul statului Florida.

În același timp, președintele american Donald Trump a emis un comunicat pe Twitter în care a avertizat statul Florida de aceste fenomene meteorologice extreme.

„Este imperativ să urmați indicațiile oficialilor locali și guvernamentali. Vă rog să fiți pregătiți, să aveți grijă și să fiți în siguranță!”, a declarat președintele Trump.

Potrivit experților meteo, uraganul este de așteptat să mai scadă în intensitate pe măsură ce se apropie de sud-estul Statelor Unite ale Americii.

Cu toate acestea, oficialii au emis o declarație de urgență în privința dezastrelor naturale pentru statele Alabama și Georgia.

foto