Vasi Rădulescu: „Cazul falsului medic poate ajuta Colegiul Medicilor să ia atitudine împotriva homeopatiei și altor lucruri ce nu au legătură cu medicina” Actual

Vasi Rădulescu: „Cazul falsului medic poate ajuta Colegiul Medicilor să ia atitudine împotriva homeopatiei și altor lucruri ce nu au legătură cu medicina”

Faimosul cardiolog Vasi Rădulescu a discutat în cadrul unei apariții televizate la Digi 24, în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu, referitor la cazul falsului medic italian ce a efectuat mai multe operații în cadrul unor clinici medicale particulare din țara noastră. Mai jos, câteva dintre cele mai importante idei exprimate de îndrăgitul medic:

„Totul s-a derulat precum în filmul Catch Me If You Can. Este incredibil. Nimeni nu te angajează nicăieri fără acte clare. Trebuie făcută o anchetă pentru a determina cum s-a ajuns în situația asta. Trebuie făcute cercetări. Cine se uita pe CV-ul lui trebuia să cerceteze anumite lucruri, pentru că era prea spectaculos. Chiar pare rupt dintr-un film.”

„Fiind vorba de o operație ce poate fi catalogată drept ușoară, pot spune că după ce a realizat-o de câteva ori, apoi totul s-a transformat în automatism.”

„6 luni înseamnă totuși enorm. Putea produce multe nenorociri. Este incredibil, pur și simplu. Dar chiar și acum, în România, există anumite cabinete care se ocupă de lucruri care nu au nicio legătură cu medicina. Tot felul de energii fantastice, homeopatii și tot felul de astfel de lucru. Nu am văzut nicio reacție din partea Colegoiului Medicilor din România cu privire la acestea. Poate că acesta este un moment ce poate declanșa o astfel de abordare.”

„Pacientul trebuie să știe de unde să se informeze. Nu m-aș baza foarte mult pe stat, vă spun sincer. De multe ori, este o necesitate pentru familii să plece în străinătate. O fac din disperare, din luptă pentru viață. Ne lipsesc lucruri elementare.”