Virgin Galactic va trimite turiști în spațiu Business

Virgin Galactic va trimite turiști în spațiu

Omul de afaceri Sir Richard Branson a anunțat că Virgin Galactic este la câteva săptămâni distanță de a trimite primii turiști în spațiu. „Ar trebui să ajungem în spațiu în câteva săptămâni. Iar eu voi ajunge în câteva luni.”, a declarat fondatorul Virgin Group.

Compania a promis pentru început că vrea să organizeze zboruri orbitale în spațiu în scop turistic până la începutul anului 2009, pentru ca oamenii să simtă imponderabilitatea înainte de a se întoarce pe Pământ. Însă, întârzierile și un accident fatal, petrecut în 2014, când prima navă SpaceShip Two s-a prăbușit în deșertul Mojave dn California, au împiedicat ambiția miliardarului britanic în vârstă de 68 de ani. Accidentul s-a soldat cu moartea a doi piloți și rănirea gravă a celui de-al treilea.

Richard Branson nu este singurul care încearcă acum cucerirea spațiului. Nava SpaceShip Two, denumită Unity, este concurată puternic de mai multe companii spațiale, între care se numără SpaceX, companie deținută de Elon Musk, Blue Origin, a lui Jeff Bezos, fondatorul și directorul general al Amazon, și Vulcan Aerospace, compania cofondatorului Microsoft, Paul Allen.

Omul de afaceri, care are o avere personală estimată, în 2018, la 5 miliarde dolari, era așteptat să ia parte la un zbor spațial înainte de luna aprilie a acestui an.

Companiile de turism spațial din cadrul Virgin Group au primit, în urmă cu un an, o investiție în valoare de un miliard de dolari din partea Arabiei Saudite. Banii, care au mers la Virgin Galactic, Virgin Orbit și The Spaceship Company, vor permite grupului deținut de Branson să dezvolte următoarea generație a zborurilor cosmice umane, lansări de sateliți mai economice și să accelereze programul pentru zborurile trans-continentale spațiale.

(sursă foto: time)