Vlad Ardeleanu, directorul Superbet, anunță cel mai mare turneu de șah al lumii, în noiembrie, la București Actual

Vlad Ardeleanu, directorul Superbet, anunță cel mai mare turneu de șah al lumii, în noiembrie, la București

Vlad Ardeleanu, directorul general al Superbet, a vorbit într-un interviu acordat Televizunii Române despre turneul din noiembrie de la București care îi va reuni pe cei mai buni șahiști ai lumii.

Interviul a fost realizat pentru emisiunea Șah-Mat cu domnul Vlad Ardeleanu compania care va aduce în România unul dintre cele mai puternice turnee de șah de pe planetă, Grand Chess Tour. Etapa a șasea dintre cele opt ale Marelui Turneu a primit numele Superbet Rapid & Blitz și se va disputa la București între 4 și 11 noiembrie. Astfel, cei mai buni 10 șahiști din lume, în frunte cu Magnus Carlsen, campionul mondial en-titre, se vor duela la București pentru un loc în finala de la Londra, din luna decembrie, unde se va acorda și marele premiu în valoare de 1,75 milioane de dolari americani.

„În 2018, organizația noastră făcut investiții în inteligența artificială, iar în luna decembrie a anului trecut am avut onoarea de a-l avea ca speaker și prezentator pe multiplul campion mondial de șah Garry Kasparov, care a venit la București și a vorbit despre inteligența artificială, despre leadership și despre tehnologii avansate în businness. Ulterior, a apărut și ideea acestui turneu de șah.”

„Fondatorul organizației noastre, Sacha Dragic, a fost jucător de șah. Acum șahul este pentru dânsul un hobby, cum este și pentru mine. Kasparov a amintit de această oportunitate, iar lucrurile s-au legat frumos.”

„Fiind cel mai mare eveniment de șah din lume, premiile sunt pe măsură. Premiile se ridică la 1,75 milioane de dolari. Efortul pe care îl facem este de câteva sute de mii de dolari. Vor veni la București cei mai importanți șahiști din lume.”

„În momentul de față încercăm să găsim formule pentru a apropia acest turneu de lumea șahului din România. Suntem în discuții cu Federația Română de Șah pentru a organiza acest turneu sub egida acesteia.”