Volkswagen-Ford, cel mai recent parteneriat de pe piața auto Business

Volkswagen-Ford, cel mai recent parteneriat de pe piața auto

Ford Motor și Volkswagen au anunțat semnarea unei alianțe pentru a dezvolta împreună vehicule comerciale începând cu anul 2022. De asemenea, cele două companii vor produce în următorii ani automobile electrice și autonome. Astfel, alianța va crește competitivitatea celor doi giganți, iar economiile pe care aceștia le vor face pe termen lung se ridică la ordinul miliardelor de dolari.

Companiile vor începe cu dezvoltarea de dubițe comerciale și camionete de dimensiuni medii pentru piața globală, însă vor colabora și în domeniul serviciilor de mobilitate.

„În timp, această alianță va ajuta ambele companii să creeze valoare adăugată, dar și să răspundă nevoilor clienților și ale întregii societăți”, a declarat directorul executiv al Ford, Jim Hackett, cu ocazia expoziției auto de la Detroit. El a spus că acordul va oferi celor două companii posibilitatea de a colabora pentru a forma următoarea eră a mobilității. „Volkswagen şi Ford vor pune la un loc resursele colective, inovaţia, capabilităţile şi poziţionarea complementară pe piaţă pentru a deservi clienţii la nivel mondial”, a adăugat CEO-ul Volkswagen.

Americanii de la Ford se așteaptă ca primele rezultate ale parteneriatului să fie vizibile începând cu anul 2023.

Compania germană a vândut anul trecut un număr record de 10,8 milioane de vehicule, devenind unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume. Însă, doar aproximativ 1% dintre acestea sunt vehicule electrice.

Companiile din industria auto investesc miliarde de dolari în dezvoltarea de noi tehnologii și vehicule. Ford a declarat că anticipează că va cheltui 11 miliarde de dolari pentru a-și restructura afacerile în următorii ani, în timp ce Volkswagen a anunțat că va cheltui, până în 2023, 44 miliarde de euro pentru a dezvolta mașini electrice.

Primele informații legate de un potențial parteneriat între cele două companii producătoare de autovehicule au apărut în iunie 2018.

(sursă foto: movenews)