Zambia îți dă voie să omori hipopotami, cu acordul ei Magazin

Zambia îți dă voie să omori hipopotami, cu acordul ei

Deși este considerat unul dintre cele mai neobișnuite animale de pe planetă, rudele sale cele mai apropiate fiind balenele și delfinii, se pare că hipopotamii nu sunt pe placul tuturor. Ei sunt umbriți de către alte mamifere, precum elefanți, girafe și lei. Poate de aceea nu a fost o surpriză pentru nimeni anunțul făcut de Guvernul din Zambia, care spune că vânătorii de trofee pot ucide până la 250 de hipopotami în fiecare an. Totul se întâmplă legal, cu acordul statului.

În 2016, Zambia a propus o metodă care să ducă la scăderea populației de hipopotami, însă ideea a fost abandonată după reacția imediată a unor organizații de mediu și de protecție a animalelor. Acum, Zambia este din nou în centrul atenției: a propus sacrificarea a 250 de hipopotami anual.

„Având în vedere numărul mare de hipopotami din Zambia, la scară națională, propunerea pare una rezonabilă”, a declarat Rebecca Lewison, președintele Grupului Hippo IUCN și profesor la Universitatea de Stat din San Diego.

Guvenul afirmă că sunt prea multe astfel de mamifere și se teme de apariția unei epidemii de antrax, o infecție cauzată de bacteria Bacillus anthracis, care s-ar putea răspândi la alte animale.

„Antraxul este o boală mortală, iar oamenii sunt foarte sensibili la aceasta”, a spus Corinne Kendall, director al departamentului de Conservare și Cercetare în cadrul Grădinii Zoologice din Carolina de Nord. Dar nu există o certitudine că oamenii ar putea contracta boala de la hipopotamii infectați.

Propunerea Guvernului este criticată în termeni duri de Peter Sinkamba, președintele Partidului Verde din Zambia. „Valea Luangwa nu este suprapopulată, așa cum afirmă ei”, a spus Sinkamba, susținând că, de fapt, populația de hipopotami a țării a scăzut cu 14%-20% în ultimii 30 de ani. „Politica de sacrificare este motivată de o lăcomie pură”, a adăugat acesta.

Momentan, nu a fost luată nicio decizie.

 

(sursă foto: rainbowtours)