10 lucruri pe care trebuie să le știți dacă vă place să dormiți dezbrăcați Actual

10 lucruri pe care trebuie să le știți dacă vă place să dormiți dezbrăcați

Unii oameni aleg să doarmă dezbrăcați pur și simplu pentru că li se pare confortabil. Doar că dormitul dezbrăcat poate cauza și probleme despre care probabil nu știați că ar putea apărea.

Un sondaj efectuat pe 1.500 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, din șase țări diferite, a arătat că doar 30% dintre oameni dorm dezbrăcați.

  1. Unul dintre cele mai evidente motive pentru care au ales să doarmă fără haine este că somnul dezbrăcat pare a fi mult mai profund.
  2. De asemenea, dormitul dezbrăcat este o bună modalitatea de a-ți menține temperatura corpului mai scăzută fără a fi nevoie să schimbi temperatura în dormitor.
  3. Cei care decid să lase pijamalele deoparte când dorm, oferă corpului lor șansa de a respira mai bine prin piele și evită în același timp și transpirațiile nocturne.
  4. Zona genitală a femeii poate fi un teren ideal pentru bacterii.
  5. La bărbați în schimb, lenjeria de corp strânsă supraîncălzește testiculele și poate afecta calitatea spermei.
  6. Dormitul dezbrăcat ajută la menținerea acestei zone răcoroase și uscate, reducând riscul de a dezvolta infecții.
  7. Supraîncălzirea noaptea menține nivelurile hormonilor de stres ridicate.
  8. În plus, hormonii de creștere, care sunt responsabili pentru reînnoirea celulelor, nu sunt deloc eliberați. Prin urmare, corpul intră în stare de alertă și alege să stocheze grăsimea în loc să o ardă.
  9. Dacă în schimb, vă numărați printre cei 3% dintre oameni care sunt somnambuli, nu aruncați pijamalele! Au existat o mulțime de cazuri în care somnambulii dezbrăcați au avut probleme cu vecinii sau chiar cu poliția.
  10. De asemenea, cei cu sensibilitate ridicată a pielii nu ar trebui să doarmă dezbrăcați.

Cel mai important este să rețineți că un somn bun, odihnitor de noapte este esențial pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Citește și 5 obiceiuri pe care le facem în baie și sunt dăunătoarea pentru sănătate.

Sursa foto