11 modalități simple de a-ți face casa să miroasă uimitor Actual

11 modalități simple de a-ți face casa să miroasă uimitor

Mirosul este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă la casa ta.

Știi cum observi mirosul ciudat în casă când ajungi dintr-o vacanță? Așa miroase casa ta tot timpul pentru oamenii care nu locuiesc acolo. Asta pentru că, cu cât ești mai mult ești expus la anumite mirosuri, cu atât le observi mai puțin. Se numește adaptare senzorială sau, în mod informal, „orbire la nas”.

Se spune că mirosul de „curat” este, de fapt, lipsa mirosului. Dar să-ți faci casa să miroasă a nimic este aproape imposibil. Între copii, animale de companie, gătit și doar să-ți trăiești viața de zi cu zi, ești obligat să ajungi la un amestec de arome diferite. Cu toate acestea, există câteva modalități inteligente de a le masca fără a recurge la spray-uri artificiale pentru împrospătarea camerei.

În continuare, descoperă unele dintre cele mai bune modalități ieftine și ușoare de a-ți face întreaga casă să miroasă fantastic.

1. Adaugă uleiuri esențiale în filtrul aerului condiționat

Data viitoare când dorești să îți faci toată casa să miroasă proaspăt, încearcă să pui câteva picături de uleiuri esențiale de înaltă calitate pe filtrul aerului condiționat. Sistemul aerului condiționat va împinge parfumul în toată casa și va face ca totul să miroasă grozav. În plus, se spune că uleiurile esențiale au proprietăți naturale de vindecare. De asemenea, nu conțin substanțe chimice și materiale de umplutură nenaturale.

Lămâia, levănțica și cuișoarele sunt doar câteva arome care vă vor împrospăta întreaga casă.

2. Fierbeți potpourri pe aragaz

Potpourri este un amestec de petale uscate și condimente puse într-un vas pentru a parfuma o cameră. Lăsarea acestora într-un bol, pe masa din sufragerie, s-ar putea să nu fie de-ajuns pentru a împrospăta toată locuința, dar fierberea unora pe aragaz este o modalitate grozavă de a-ți face casa să miroasă minunat.

Există o mulțime de rețete grozave de potpourri pe plită. Încearcă lămâie cu vanilie și rozmarin sau scorțișoară, portocală și mere pentru acel miros tomnatic, dulce și cald.

3. Curăță-ți scurgerea chiuvetei

Acel miros ciudat din bucătărie ar putea să provină din chiuvetă.

Este destul de ușor să-ți cureți scurgerea chiuvetei și să o faci să miroasă din nou bine. Pentru a realiza acest lucru, toarnă câteva linguri de bicarbonat de sodiu în aceasta, după care adaugă o cană de oțet. Între cele două ingrediente se va forma o reacție chimică ce va curăța și desfunda scurgerea de resturile de mâncare ce dau mirosul neplăcut din bucătărie.

4. Presărați bicarbonat de sodiu pe covoare

Bicarbonatul de sodiu obișnuit are proprietăți naturale de deodorizare și costă foarte puțin. Dacă vrei covoare care să aibă un miros proaspăt, în special în zonele cu trafic intens, cum ar fi sufrageria și holul, încearcă să presari puțin bicarbonat de sodiu, lăsându-l să stea cel puțin 15 minute. Aspiră-l ca de obicei și bucură-te de aerul curat, fără miros.

Aceeași metodă o poți folosi și pe canapeaua din sufragerie și patul din dormitor.

5. Fă-ți propriul spray pentru împrospătarea camerei

Spray-urile comerciale pentru împrospătarea camerelor nu sunt doar scumpe și inutile, ci sunt și fabricate cu substanțe chimice potențial dăunătoare. Încearcă să îți faci singur cu apă, alcool și uleiuri esențiale. Stropiți cu generozitate atunci când urmează să aveți musafiri sau atunci când aveți nevoie doar de o reîmprospătare a aerului din casă.

6. Pune vanilie în cuptorul tau

Ai nevoie să-ți faci casa să miroasă bine în grabă? Caută bine în dulapul cu mirodenii.

Creează un miros divin adăugând două capace de esență de vanilie într-o cană sau într-un alt vas de termorezistent și bagă-l în cuptor la 150 de grade Celsius timp de o oră.

7. Adaugă dischete demachiante cu ulei esențial în coșul de gunoi

Coșurile de gunoi devin destul de mirositoare. Fă-le să nu mai miroasă în casă, adăugând vată sau dischete demachiante peste care ai presărat câteva picături de ulei esențial la fundul coșului.

8. Pune lumânări parfumate într-un recipient cu boabe de cafea

Fă-ți casa să miroasă minunat punând câteva lumânări aprinse într-un recipient cu boabe întregi de cafea. Este o modalitate naturală și sigură de a-ți face casa să miroasă delicios.

9. Decorează cu frunze de eucalipt

Frunzele adevărate de eucalipt nu sunt doar frumoase, ci emană și un miros plăcut care îți poate împrospăta întreaga casă. Păstrează unele într-o vază în baie pentru o dezodorizare eficientă.

10. Coace prăjituri

Această soluție nu este doar eficientă, ci și delicioasă. Umple-ți casa cu parfumul dulce de prăjituri, cocând o porție, două! Agenții imobiliari folosesc adesea acest truc chiar înaintea unei vizite pentru a face casa să pară mai primitoare pentru potențialii cumpărători.

11. Uleiuri esențiale difuze

Puteți cumpăra un difuzor pentru împrospătarea zilnică a camerei, fără substanțe chimice și sigur pentru copii și animale de companie.

sursă foto

Citește și 20 dintre cele mai faimoase piese de artă din lume – Unde se află acestea acum?.