1917 a devenit favorit la Oscar după ce a triumfat la BAFTA Magazin

1917 a devenit favorit la Oscar după ce a triumfat la BAFTA

Filmul 1917 a devenit favorit la Oscar după ce a triumfat la premiile Academiei Brtanice de Film (BAFTA). Până acum, acesta și-a trecut în palmares cele mai importante distincții acordate înainte de premiile Oscar. The Irishman, Joker și Once Upon A Time In Hollywood sunt principalii rivali pentru 1917 la gala Oscar.

La gala BAFTA, ce a avut loc duminică seara, filmul lui Sam Mendes a obținut 7 premii din 10 nominalizări. Producția s-a impus la categoriile:
– cel mai bun film
– cel mai bun film britanic
– cel mai bun regizor (Sam Mendes)
– cea mai bună imagine (Roger Deakins)
– cea mai bună scenografie (Dennis Gassner și Lee Sandales)
– cel mai bun sunet
– cele mai bune efecte vizuale

„1917: Speranță și moarte” este unul dintre cele mai spectaculoase filme făcute vreodată

„În timpul Primului Război Mondial doi tineri soldați englezi primesc o misiune imposibilă. Ei trebuie să livreze un mesaj pe teritoriul inamic, care ar putea salva 1600 de vieți omenești.” Acesta este sinopsisul filmului care se va lupta la cele mai importante categorii ale premiilor Oscar.

Spectaculozitatea producției lui Sam Mendes și a lui Roger Deakins o reprezintă faptul că filmul lasă impresia că a fost tras dintr-un singur cadru, ceea ce îl face unul dintre cele mai spectaculoase și tensionate din istorie. Roger Deakins este unul dintre cei mai importanți directori de imagine din istoria Hollywood-ului.

Premiile Oscar, o „afacere” în 5

Gala premiilor Oscar din acest an se anunță a fi o bătălie între cinci mega-producții:
– Once Upon A Time In Hollywood (Quentin Tarantino)
– The Irishman (Martin Scorsese)
– Joker (Todd Phillips)
– 1917 (Sam Mendes)
Parasite (Bong Joon Ho)

Joker, filmul regizat de Todd Phillips, a fost un adevărat hit din punct de vedere al încasărilor. În același timp, însă, s-a bucurat și de aprecierea criticilor. A primit 11 nominalizări la Oscar.

Once Upon A Time In Hollywood (Quentin Tarantino, Brad Pitt, Leonardo Di Caprio, Al Pacino), The Irishman (Martin Scorsese, Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel) și 1917 au primit câte 10 nominalizări.

Parasite, filmul sud-coreean care s-a bucurat de succes răsunător la nivel mondial, a primit 6 nominalizări.