Două filme de Oscar intră în cinematografe de vineri Magazin

Două filme de Oscar intră în cinematografe de vineri

Începând de vineri (24 ianuarie), două filme de Oscar vor începe să ruleze în cinematografele din țară. Este vorba despre 1917 (regizat de Sam Mendes) și de Les Miserables (regizat de Ladj Ly). Ambele au fost nominalizate la premiile Oscar. Filmul lui Sam Mendes are nu mai puțin de 10 nominalizări și este considerat de mulți ca fiind favoritul la premiul pentru cel mai bun film. De cealaltă parte, lungmetrajul francez se află printre cele cinci nominalizări la categoria „cel mai bun film străin”.

„1917: Speranță și moarte” este unul dintre cele mai spectaculoase filme făcute vreodată

„În timpul Primului Război Mondial doi tineri soldați englezi primesc o misiune imposibilă. Ei trebuie să livreze un mesaj pe teritoriul inamic, care ar putea salva 1600 de vieți omenești.” Acesta este sinopsisul filmului care se va lupta la cele mai importante categorii ale premiilor Oscar.

Spectaculozitatea producției lui Sam Mendes și a lui Roger Deakins o reprezintă faptul că filmul lasă impresia că a fost tras dintr-un singur cadru, ceea ce îl face unul dintre cele mai spectaculoase și tensionate din istorie. Roger Deakins este unul dintre cei mai importanți directori de imagine din istoria Hollywood-ului.

„Mizerabilii”, propunerea Franței pentru Oscar

Sinopsis: „Stephane se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece și acțiunea romanului “Mizerabilii”, scris de Victor Hugo. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.”

Filmul este inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanșate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forțelor de ordine.

Citește și: Golden Globes 2020: cele mai frumoase ținute de pe covorul roșu