<strong>3 lucruri pe care aspectul mâinile l-ar putea spune despre sănătatea rinichilor</strong> Actual

3 lucruri pe care aspectul mâinile l-ar putea spune despre sănătatea rinichilor

Este foarte important să acordăm atenție sănătății rinichilor, chiar și celor mai mici semnale de avertizare. Rinichii sunt organe mici care îndeplinesc funcții esențiale supraviețuirii noastre. Aspectul mâinilor ne-ar putea da informații importante despre sănătatea rinichilor noștri.

Semnele de avertizare includ:

1. Modificări ale unghiilor

Starea unghiilor și a degetelor de la picioare poate dezvălui multe despre sănătatea generală a organismului nostru. Modificările de la nivelul unghiilor, de exemplu, pot fi un semn precoce al bolilor de inimă, diabetului, bolii tiroidiene sau al cancerului. Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie (AADA), există mai multe lucruri de urmărit legate de aspectul unghiilor dacă apare o boală de rinichi. „O culoare albă pe partea superioară a uneia sau a mai multor unghii, o culoare spre maro roșcat pe pielea de sub unghii sau  benzi albe care trec pe una sau mai multe unghii (unghiile lui Muehrcke”) sunt printre semnele care ar trebui să ne trimită la doctor.

Când rinichii au dificultăți în a filtra azotul, sau alte „deșeuri” care se acumulează în organism, acestea vor schimba aspectul unghiilor de la mâini și de la picioare. Dacă observați oricare dintre aceste schimbări, trebuie să solicitați asistență medicală.

2. Schimbări ale culorii pielii

Problemele pe care le au rinichii pot provoca modificări ale culorii pielii mâinilor și altor părți ale corpului. Toxinele se acumulează în organism atunci când rinichii nu funcționează corect, conform AADA. Acest lucru poate duce la o varietate de culori ale pielii, inclusiv o culoare palidă nesănătoasă, cenușie, gălbuie sau întunecată. De asemenea, este posibilă ca pielea să devină groasă, cu umflături. Pot să apară mâncărimi pentru o lungă perioadă de timp, iar după scărpinat, se pot forma chisturi și pete asemănătoare punctelor albe.

3. Piele uscată și mâncărime

Pielea uscată și cu mâncărimi este un simptom al bolii renale, adesea trecut cu vederea. Pruritul este o afecțiune cauzată de un dezechilibru mineral. Potrivit AADA, pielea uscată și cu mâncărimi poate fi un semn al bolii minerale și osoase, care apare frecvent alături de boli renale avansate. Acest lucru se întâmplă atunci când rinichii nu mai sunt capabili să mențină echilibrul adecvat al mineralelor și nutriților din sânge.

Citește și Adevărul despre îmbătrânire pe care mulți oameni îl ignoră.

Sursa foto