5 locații originale de vizitat în România Actual

5 locații originale de vizitat în România

România ne surprinde cu locații originale care merită vizitate pentru experiențele turistice inedite pe care le oferă. Pe lângă peisajele de vis, ne putem bucura de momente de neuitat în conace, castele, case tradiționale sau chiar glamping-uri, bungalow-uri și case în copac.

Iată 5 dintre cele mai interesante și originale locații de vizitat din România.

1. Zabola Estate

Zabola - locații originale
Sursa foto

Aflat în satul Zăbala din Transilvania, Zabola Estate este numit și Castelul Contelui Mikes. Istoria locului datează încă din secolul al 15-lea. Tot domeniul cuprinde 7 clădiri istorice, lacuri, peste 100 de specii de plante și o faună sălbatică bogată. Oricine se poate caza în una dintre camerele tematice, decorate în stilul vechi al palatelor transilvănene. Pe lângă frumusețea locului și a decorului din interior, Zabola Estate oferă turiștilor oportunitatea de a face echitație, de a se plimba cu caleașca, de a observa urșii sau de a face saună în pădure.

2. Porumbacu Treehouse

Porumbacu Treehouse
Sursa foto

Este o casă în copac situată într-o pădure din Porumbacu de Sus. Este una dintre acele locații originale care oferă o experiență cu totul deosebită, poate chiar romantică. Casa dispune de dormitor, baie și o mică bucătările, așa că se poate opta pentru câteva nopți de cazare. Este potrivită pentru momente de relaxare, departe de agitația orașelor și stresul cotidian. Porumbacu Treehouse face parte dintr-un proiect turistic mai mare, Porumbacu 925.

3. Sunrise Glamping Retreat

Glamping - locații originale
Sursa foto

Dacă vă gândiți la a petrece un weekend cu cortul, dar nu vă simțiți pregățiți să lăsați deoparte confortul, o bună alternativă este glampingul. Sunrise Glamping Retreat este o oportunitate de a vă conecta cu natura, profintând în același timp de confortul unei camere de hotel. Corturile sunt asezate pe niște pontoane suspendate și dispun de paturi și terase proprii.

4. Complex Egreta, Berzasca

Complex Egreta
Sursa foto

Este una dintre acele locații originale pe care nu trebuie să o ratați. Complexul Egreta se situează în comuna Berzasca, județul Caraș-Severin și este un proiect unic în Europa. Este singura stațiune lacustră din România, compusă din 15 căsuțe suspendate pe piloni deasupra Dunării. Locația este încojurată de apă și munți, iar peisajul îți taie răsuflarea.

5. Domeniul Drăgași

Domeniul Drăgășani - locații originale
Sursa foto

O plimbare printre podgoriile Drăgășani, vederea panoramică și peisajul verde vă va purta cu gândul spre meleagurile Toscanei. Domeniul face parte din selecția de locații originale și dispune de podgorie, cramă, salonul de degustări și pensiune. Este o experiență inedită a turismului viticol care oferă o notă de rafinament oricărui moment.

Citește și Peisaje de vis din România. Descoperă 10 atracții ale naturii.

Sursa foto