5 metode de relaxare pentru perioadele anxioase Magazin

5 metode de relaxare pentru perioadele anxioase

Din ce în ce mai mulți oameni suferă de anxietatea, iar perioada nefavorabilă în care ne aflăm își lasă amprenta, generând sentimente de teamă care nu poti fi neapărat controlate. Putem asocia perioadele anxioase cu: neliniștea, îngrijoarerea, temerile nejustificate sau emoțiile negative.

Iată 5 metode de relaxare care te-ar putea ajuta în cazul în care treci printr-o astfel de perioadă.

1. Resipră adânc

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de relaxare. Concentrează-te câteva momente asupra respirației prin tehnica 4-7-8. Pentru început, trebuie să respiri adânc pe nas, numărând încet până la 4. Imaginează-ți că aerul inspirat îți umple forma plămânilor. Tine-ți respirația și numără încet până la 7. Expiră lent pe gură, numărând până la 8. Ideal ar fi să faci această tehnică de respirație pentru 3 minute, adică 6 repetări. Te va ajuta.

2. Relaxează-ți corpul

Relaxarea musculară progresivă (PMR) te va ajuta să îți detensionezi corpul. Tehnica presupune tensionarea și apoi relaxarea grupelor musculare. Este necesar să tensionezi pe rând, timp de 5 secunde, fiecare grupă musculară și apoi o relaxezi. De exemplu, pentru palme și antebrațe trebuie să strângi pumnii cât mai tare, simțind tensiunea musculară. Apoi trebuie să relaxezi ușor.

3. Fă mișcare

Mișcarea eliberează endorfinele care te vor ajuta să te relaxezi și să te simți mult mai bine. Poți alege să practici un sport, să faci yoga sau să ieși la o plimbare prin natură. Oricare dintre aceste activități, vor oferi un boost stării tale de spirit.

4. Asculă muzică sau un podcast motivațional

Ascultă muzica ta preferată sau alege un playlist folosind cuvintele cheie: muzică de relaxare, muzică antistres, calming music etc. Alege un podcast motivațional. Majoritatea creatorilor de conținut au început să genereze podcasturi despre dezvoltare personală, despre productivitatea și succes, despre fericire și o viață sănătoasă și multe altele.

5. Gândește pozitiv

Atunci când simți că situația nu este sub control, iar sentimentele de teamă, îngrijoare apar, înceracă să gandești pozitiv. Foloște-ti imaginația și creează povești și experiențe frumoase. Îți poți imagina, de exemplu, că ești pe o plajă, că simț nisipul fin, că poți vedea culorile superbe ale oceanului. Gândește-te la persoanele dragi cu care vrei să împarți această experiență. Adaugă cât mai multe detalii și privește imaginea de anasmblu. Această metodă de relaxare te va ajuta să inlături gândurile negative.

Citește și Rețeta daneză a fericirii. Ingrediente de bază.

Sursa foto