Rețeta daneză a fericirii. Ingrediente de bază. Magazin

Rețeta daneză a fericirii. Ingrediente de bază.

Fericirea este un termen greu de definit. Fiecare om se raportează la fericire prin prisma exeprienței personale și capacității de a avea mai multe emoții pozitive decât emoții negative. Danemarca se numără printre cele mai fericite țări din lume și este o sursă de insiprație în ceea ce privește creșterea calității vieții. Iată rețeta daneză a fericirii.

Sursa foto

Ingredientul principal din rețeta daneză a fericrii este „hygge”, un termen cu origini norvegiene care înseamnă „stare de bine”. Autorul Meik Wiking a scris o carte care are la bază conceptul „hygge”. Mica Enciclopedie Hygge: Rețeta daneză a fericirii se bucură de popularitate la nivel internațional. El spune că sentimentul de fericire este mai degrabă despre trăiri, despre ambianță, despre oamenii pe care îi iubim. „Hygge” nu are o definiție clară, fiind asociat cu starea de bine. Lumina caldă a lumânărilor, starea de confort pe care o ai în intimitatea propriei locuințe sunt semnificații potrivite.

lumina - rețeta daneză a fericirii
Sursa foto

Printre ingredientele care fac parte din reteța daneză a fercirii se află și lumina, intensitatea scăzută a acesteia oferind automat o stare de bine. Lumina apusului sau cea a lumânărilor și căldura acesteia este cea mai potrivită. De asemenea, mâncarea și băutura joacă un rol important, așa că printre preferatele danezilor se numără preparatele care se gătesc lent și ciocolata caldă. Nu trebuie să uităm de prezența persoanelor dragi. Timpul de calitate petrecut împreună cu familia sau prietenii influențează nivelul de fericire. Locuința, locul numit acasă și felul în care este decorat definește confortul și nevoia de relxare. Danezii tind să aleagă elemente inspirate din natură, păstrând totul într-o notă destul de minimalistă.

Hygge este, mai degrabă, ambianță, trăire și nu ține neapărat de obiecte. Înseamnă să fim cu persoanele pe care le iubim. Sentimentul de acasă. Sentimentul că suntem în sigurață, că suntem la adăpost și că putem lăsa garda jos.” – Meik Wiking

Citește și Plante potrivite pentru apartament

Sursa foto