Plante potrivite pentru apartament Magazin

Plante potrivite pentru apartament

Pe lângă aspectul decorativ, plantele au rolul de a purifica aerul din locuință. Cele mai multe dintre ele au capacitatea de a filtra aerul, eliminând toxinele și eliberând oxigen atât ziua, cât și noaptea. De asemenea, pot regla nivelul umidității și îmbunătăți calitatea aerului. Iată o selecție a celor mai potrivite plante pentru apartament.

Palmierul Areca

palmier areca - plante pentru apartament
Sursa foto

Este o plantă pentru apartament care nu necesită îngrijire sau atenție deosebită. Ideal este ca frunzele sale să fie pulverizate cu apă pentru a putea recrea condițiile din mediul natural. Pentru a se dezvolta sănătos, acesta trebuie amplasat într-un loc bine luminat, astfel poate ajunge la o înălțime de până la 3 metri. Conform unui studiu NASA, acest tip de palmier a ocupat locul întâi în ceea ce privește capacitatea de a filtra aerul, reușind să mențină umiditatea potrivită într-o încăpere și eliminând toxinele.

Monstera

monstera - plante pentru apartament
Sursa foto

Este una dintre cele mai populare plante pentru apartament. Prin frunzele sale permanent verzi, această plantă oferă o notă exotică și un plus de culoare oricărei încăperi. Monstera poate fi amplasată într-un spațiu generos pentru a se putea dezvolta. Are nevoie de lumină, însă trebuie ferită de razele soarelui pentru a nu i se arde frunzele.

Sanseveria trifasciata

sanseveria trifasciata
Sursa foto

Este o plantă pentru apartament care se adaptează ușor. Fiind foarte rezistentă, trebuie udată rar, iar în ceea ce privește amplasamentul, ea poate fi așezată atât într-un spațiu luminos, cât și în semiumbră. Sanserveria oxigenează atmosfera în timpul nopții și este potrivită pentru persoanele care au afecțiuni pulmonare.

Strelitzia

Sursa foto

Este una dintre cele mai spectaculoase plante pentru apartament, fiind numită și „Pasărea paradis”. Preferă lumina puternică și odată ajunsă la maturitate reușește să înflorească, floarea având forma unei păsări exotice, cu nuanțe de portocaliu și albastru. De menționat este faptul că această plantă poate fi ușor toxică pentru animalele de companie.

Citește și Plante care alungă țânțarii. 10 remedii naturale eficiente.

Sursa foto