5 trucuri pentru a face față zilelor caniculare Actual

5 trucuri pentru a face față zilelor caniculare

Căldurile extreme înregistrate vara ne împiedică să ne facem treburile zilnice, vă prezentăm 5 trucuri pentru a face față zilelor caniculare.

Anual ne confruntăm cu zile tot mai călduroase cărora le facem greu față. Persoanele trecută de o anumită vârstă sunt cele mai predispuse să li se facă rău din cauza caniculei. Este important să ne protejăm cât mai bine, să ne hidratăm și să evităm activitățile care nu sunt urgente. Cei care lucrează în aer liber ar trebui să ia în considerare să amâne activitatea sau să lucreze doar în intervalele orare în care sunt anunțate temperaturi cât de cât normale.

Mai jos vă prezentăm 5 trucuri care au menirea să vă ajute să faceți față zilelor caniculare:

  1. Mâncați frecvent mese mici, în loc de 3 mese pe zi, împărțiți mâncare în așa fel încât să ajungeți la 6 mese pe zi. Digestia meselor mari necesită energie mai multă și generează mai multă căldură în organism.
  2. Faceți duș cu apă caldă. Dușul rece, chiar dacă revigorează pe moment, ar putea determina organismul să producă mai multă căldură. Și dușurile cu apă caldă (nu fierbinte) ajută organismul să se răcorească. Dacă țineți neapărat să faceți duș cu apă rece, terminați-l cu apă caldă pentru a nu lăsa organismul să se încălzească singur.
  3. Evitați și băuturile reci. La fel ca la dușurile reci, organismul contracarează scăderea bruscă de temperatură prin producerea de căldură. În final vă veți încălzi mai tare. Cel mai bine vă puteți stinge setea cu apă la temperatura camerei sau cu ceaiuri călduțe. Important este să consumați 2,5 – 3 litri de lichide în zilele caniculare.
  4. Puneți-vă un batic ud pe cap. Acesta vă va răcori și prin evaporarea apei veți scăpa de căldura excesivă.
  5. Folosiți aerul condiționat. Este important ca acesta să fie setat cu 10 grade sub temperatura îngregistrată afară. Nu-l setați în niciun caz pe 16 sau 18 grade. Dacă nu aveți aer condiționat acasă, vă puteți plimba prin mall-uri sau alte centre comerciale mari până mai scade temperatura.

Citește și 7 semne că ai prea mult estrogen în organism

Sursa foto